Kuuden vuoden urakka päättyi viimein: eriskummallinen Noby Noby Boy läpäistiin!

Kuuden vuoden pelaamisen - ja kepeän julkaisija-avustuksen - jälkeen Noby Noby Boyn loppukohtaus on saatu avattua.

12.12.2017 14:50

Katamari-pelisarjan luoneen Keita Takahashin erikoinen PlayStation 3 -peli Noby Noby Boy on päihitetty viimein pelaajien toimesta. Tämän viikon maanantaina pelaajat onnistuivat avaamaan pelistä löytyvän loppukohtauksen, mihin aikaa ehti kulua varsin mukavat 2 489 päivää eli reippaasti yli kuusi vuotta. 

Loppukohtauksen avaaminen onnistui Noby Noby Boyn jatkuvalla pelaamisella. Ideanahan pelissä on ollut ohjastaa matomaista BOY-hahmoa, jolla pelaajat ovat pystyneet muun muassa vuorovaikuttamaan erilaisten ympäristöjen kanssa. Tärkeintä pelissä on ollut kuitenkin kyseisen hahmon venyttäminen, minkä voimin pelaajat ovat yhteistuumin voineet kerätä verkon yli pisteitä GIRL-nimisen matohahmon kasvattamiseen. GIRLin kasvamista kuvattiin pelissä tämän matkana läpi oman aurinkokuntamme, jossa erilaiset taivaankappaleet toimivat eräänlaisina välietappeina.

Maasta Marsiin GIRLin matka vei aikoinaan kolme kuukautta, kun taas Jupiterin hahmo saavutti, kun Noby Noby Boy ehti olla saatavilla noin yhdeksän kuukautta. Saturnuksen saavuttamiseen hahmolta meni lopulta lähes kaksi vuotta, kun taas Pluton GIRL saavutti vasta nyt tämän vuoden marraskuussa.

Noby Noby Boyn loppukohtaus saatiin auki, kun GIRL oli onnistuneesti palannut Plutosta Maahan kiertämällä ensi vain vielä myös Auringon, Merkuriuksen ja Venuksen kautta. Periaatteessa siis Pluton saavuttamisen jälkeenkin GIRLilla olisi ollut edessään vielä merkittävä osa matkastaan. Paluumatka tapahtui lopulta kuitenkin nopeammin menomatkaan nähden, sillä julkaisija Bandai Namco oli 14. joulukuuta päättänyt moninkertaistaa merkittävästi nopeutta, jolla GIRL kasvoi pelaajien toimien kautta. Kasvua on moninkertaistettu väliaikaisesti hajanaisina päivinä ennenkin, joskaan ei koskaan niin merkittävästi kuin tällä viikolla.

GIRLin kotiinpaluusta avautuvan Noby Noby Boyn loppukohtauksen voi katsastaa ohesta. Sen jälkeen katseet voikin jo aika huoletta alkaa siirtää kohti Wattamia, joka on Takahashin seuraava erikoinen peli. Se on parhaillaan työn alla PlayStation 4:lle.

Lähde: Kotaku, Wikipedia

Lisää luettavaa