Kauhuhitti Dead by Daylight saa Suomi-lisäyksen – uudeksi hahmoksi paljastui itse Alan Wake

Hyvä Suomi ja Remedy!

9.1.2024 22:30

Kauhumoninpelihitti Dead by Daylight on saamassa jälleen uuden lisäosan. Pelin seuraava tuttu hahmo on tällä kertaa lähtöisin meidän koti-Suomestamme; Alan Wake saapuu ottamaan mittaa sumussa piilevistä pahuuksista.

Piinattu kirjailija liittyy Dead by Daylightin mittavaan kauhuhahmorosteriin 30. tammikuuta.

Uusi versio hahmosta pohjaa jälleen fyysisesti näyttelijä Ilkka Villin olemukseen ja hänen äänenään kuullaan jälleen Matthew Porretta. Porretta on äänittänyt tätä yhteistyötilaisuutta varten kokonaan uusia repliikkejä – sekä tietysti myös tuskaisia parahduksia.

Wake-selviytyjän erityiskykyihin kuuluu nopeampi liikkumisvauhti taskulamppua käytettäessä ja mikäli hahmo on itse haavoittunut, generaattoreiden korjaus ja muiden pelaajien parantaminen vaativat useamman onnistuneen QTE-reaktion. Mikäli pelaajan keskittyminen horjuu näissä, rangaistusefekti on kuitenkin vain puolet normaalista.

Remedy-pomo Sam Lake on myös innoissaan tästä tulevasta pelimaailmojen kohtaamisesta. Hän kokee kumpaisenkin tahon mytologian ja kauhuelementtien sulautuvan yllättävänkin hyvin yhteen.

”Nyt kun Alan Wake 2:n nähtyä päivänvalon, uuden painajaisen on sopiva alkaa.”

Vuosina 2010 ja 2023 julkaistut Alan Wake ja Alan Wake 2 -pelit ovat suomalaisen Remedy Entertainment -studion käsialaa.

Katso alta Dead by Daylight: Alan Wake -lisäosan virallinen traileri.

Lähde: Alan Wake, Dead by Daylight

Lisää luettavaa