Yksinkertaiset ideat ovat usein niitä kaikkein parhaimpia, ja nimenomaan tästä on kysymys Nintendon DS-käsikonsolille julkaistussa erilaisten pienten rytmipelien kokoelmassa nimeltä Rhythm Paradise. Sen jokainen tehtävä rakentuu kahdesta vaiheesta. Aluksi pelaaja saa harjoitella erilaisia Stylus-ohjainkynällä suoritettavia taputteluja, naputuksia ja ties mitä muita liikkeitä. Tämän jälkeen alkaa varsinainen tehtävä, jonka menestyksekäs hoitaminen päästää siirtymään seuraavalle tasolle. Simppeli pelattavuus ja nopeasti opittavat perusteet ovat takuuvarma menestysresepti pelille, joka on kelpo ajanvietettä kenelle tahansa junassa matkaavalle tai muuten vain pikkumukavaa pelattavaa kaipaavalle.

Mitään varsinaista kantavaa teemaa Rhythm Paradisessa ei ole, vaan neljän sarjoina tulevat minipelit voivat olla mitä tahansa liukuhihnalla musiikin tahdissa tapahtuvasta osien kokoamisesta aina avaruusalusten räiskimiseen, sipuleiden noukkimiseen ja Pääsiäissaarten kummallisten patsaiden laulattamiseen. Yksi pelin todellinen viehätys onkin sen perin japanilaisessa outoudessa. Kun sen ottaa käteensä, ei voi koskaan olla varma siitä, mitä seuraavaksi oikein tapahtuu. ”Rytmiparatiisissa” riittää tekemistä yli 50 musiikkipitoisen pelin verran, joten oma suosikki löytyy varmasti.

DS:llä riittää erilaisia pikkupelikokoelmia, mutta Rhythm Paradise on selkeästi niiden parhaimmasta päästä. Ajoittain outojen tehtävien perässä on hieman vaikea pysyä, mutta uudelleen yrittäminen kuuluu niiden luonteeseen. Pelin tekijät ovat joka tapauksessa oivaltaneet sen kaikkein tärkeimmän asian: pelaamisen kuuluu olla hauskaa, ja parhaimmillaan se voi nostaa jopa hymyn huulille. Ja juuri tästä on kysymys Rhythm Paradisessa!

8/10
Lisää luettavaa