Tiesitkö? The Last of Usin lopusta kaavailtiin aivan erilaista – Mukana piti olla vanha tuttu

Tiesitkö, että The Last of Usissa oli määrä olla ikonisen kirahvikohtauksen lisäksi myös ikävämpi eläinkohtaaminen? Lue kehityksenaikaisista ideoista täältä!

19.3.2023 07:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

The Last of Us on ollut männä päivinä jälleen pinnalla, kun ylistystä kerännyt tv-adaptaatio on tipahdellut jakso kerrallaan katsojien ruuduille. Sarjan voittokulusta on uutisoitu alituiseen – tuoreimpana tieto siitä, että HBO on kertonut The Last of Usin olevan Pohjoismaissa historiansa katsotuin sarja.

The Last of Usin konseptia on käsitelty aiemmassa jutussa, täällä. Peli kuitenkin muuttui vielä sen jälkeen, kun se oli edennyt pitchausvaiheesta varsinaiseen kehitykseen. Esimerkiksi vihollisia suunniteltiin enemmän kuin niitä lopulta peliin päätyi. Ennen kuin kehittäjät löivät lukkoon sen, miltä sienten järjiltään ajamat zombit näyttäisivät, he harkitsivat esimerkiksi kaljua, torahampaista olentoa, jonka selästä kasvaa pitkiä, nauhamaisia sieniä. Toinen vihollinen oli elefantti, jonka jalkojen ympärille on kietoutunut lonkeromaista sienikasvustoa ja jonka pään päällä kukkii sieniä.

Jos The Last of Us ei ole tuttu eikä halua törmätä spoilereihin, tässä kohtaa kannattaa vaihtaa johonkin toiseen artikkeliin. Esimerkiksi tähän, jossa puhutaan siitä, kuinka pelit huijaavat pelaajille paremman fiiliksen.

Pelin alkupuoliskolla kuolevan Tessin oli alun perin tarkoitus olla mukana tarinassa aivan loppuun saakka. Ensi alkuun tiimi suunnitteli, että Joel pettäisi Tessin, joka puolestaan lähtisi jäljittämään Joelia ja Ellietä kostonhimoisena. Ellien leikkaussalikohtauksen jälkeen Tess olisi löytänyt kaksikon ja ryhtynyt kiduttamaan Joelia selkäänpuukotuksesta raivostuneena. Kohtaaminen olisi päättynyt siihen, että Ellie olisi ampunut Tessin ja Joel ja Ellie olisivat lähteneet yhdessä kohti San Franciscoa.

Lue lisää:

Lisää luettavaa