Valve lupaa parempia työkaluja rampautetun Steam Spyn paikalle

Valve lupaa tarjota jatkossa parempia datatyökaluja Steamista nyt kun epävirallinen Steam Spy ei toimi enää vanhalla tarkkuudella.

29.6.2018 16:03

Peliyhtiö Valve on lupaamassa parannuksia tapaan, jolla erityisesti pelinkehittäjät voivat saada käyttöönsä dataa Steamista ja sen peleistä. 

Asia nousi esille tällä viikolla Pietarissa järjestetyssä White Nights 18 -tapahtumassa, jossa Valven Jan-Peter Ewert oli vastaamassa kehittäjien Steamia koskeviin kysymyksiin. Yksi Ewertille osoitetuista uteluista koski epävirallista Steam Spy -sivustoa, joka tarjosi kehittäjille pitkään hyödyllisiä arvioita Steam-pelien pärjäämisestä ja ylipäätänsä pc-pelimarkkinoista. Paikallinen kehittäjä Michael Kuzmin halusi nimittäin tietää, onko Valve tarjoamassa palvelulle jotain omaa ratkaisua nyt, kun Steamin muutos yksityisyyskäytäntöihin rampautti Steam Spyn toimintaa.

– Olemme todellakin työskentelemässä uusien työkalujen ja tapojen kanssa saadaksamme uutta dataa ulos Steamista, ja toivomme, että tarjoamamme data on monipuolisempaa ja käytännöllisempää kuin mitä Steam Spy on tarjonnut aiemmin, Ewert vastasi.

Ewertin mukaan Valven liiketoiminta perustuu nimenomaan siihen, että pelinkehittäjät pystyvät tekemään hyviä päätöksiä peliensä kanssa ja löytämään tuotteilleen oikeanlaisen yleisön. Näin ollen työkalujen kehittämisessä on suoraa hyötyä Valvelle itselleen.

Minkäänlaista arviota työkalujen julkaisuajankohdasta Valve ei ole antanut.

Lähde: Oleg Chumakov (Twitter) PC Gamer

Lisää luettavaa