Tiesitkö? Nämä viisi yllättävää faktaa ovat herättäneet huomiota pelaajakunnassa

Koostimme viisi pelitietopakettia, jotka ovat vuosien saatossa kiinnittäneet lukijoiden huomion.

17.10.2021 05:27

Tiesitkö-artikkelisarjamme viettää vielä tänä viikonloppuna ansaittua syyslomaa, joten kokosimme jälleen tilalle koostekatsauksen koko artikkelisarjan luetuimpiin lukeutuvista artikkeleista.

Mikäli olet kiinnostunut kaikkien aikojen luetuimmista artikkeleista, ne voi katsastaa täältä tiesitkö esimerkiksi, että yksi pelimaailman klassikkobugeista ei tekijän mukaan olekaan bugi? Kyseiseltä listalta on jätetty pois Grand Theft Auto –aiheiset artikkelit, joista laadimme aihepiirin suosion myötä oman erillisen GTA-koosteen.

1. Tämän takia melkein mikä vain pyörittää Doomia

Tiesitkö? Tämän takia melkein mikä vain pyörittää Doomia

Kiva tulostin, mutta pyörittääkö se Doomia? id Softwaren kulttiräiskintä on vuosien saatossa tullut tunnetuksi siitä, että se on sekä mahdollista portata että portattu jo lähes kaikelle, missä on lainkaan laskentatehoa ja ruutu. Sille, miksi juuri Doomista on tullut tässä suhteessa ilmiö, on kourallinen mahdollisia syitä.

2. Ratchet & Clankissa oli niin huonosti suunniteltu vihollinen, että se innoitti luomaan palkinnon

Tiesitkö? Ratchet & Clankissa oli niin huonosti suunniteltu vihollinen, että se innoitti luomaan palkinnon

Kun Ratchet & Clank 2 alkoi lähestyä vuoden 2003 ilmestymispäiväänsä, sitä kehittävälle Insomniac Gamesille tuli piirun verran hoppu. Yksi kenttiä tekevistä kehittäjistä joutui jättämään työnsä kesken, joten studion piti löytää joku viimeistelemään luminen Grelbin-planeetta. Aikaa saada taso purkkiin oli kolme päivää.

3. PlayStationin alkuperäinen maskotti hylättiin varjostuksen vuoksi

Tiesitkö? PlayStationin alkuperäinen maskotti hylättiin varjostuksen vuoksi

Japanilaiset halusivat pitää alkuperäisen PlayStationin julkikuvan mahdollisimman minimalistisena, kun taas amerikkalaiset tahtoivat kosiskella teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia räväkämmällä mainonnalla. Jenkkimainoksissa konsolia myytiinkin PSX-nimellä. Lisäksi sitä varten luotiin maskotti.

4. Näillä viidellä tavalla pelit huijaavat luodakseen tunnelmaa

Tiesitkö? Näillä viidellä tavalla pelit huijaavat luodakseen tunnelmaa

Moni tunnistanee kuvion: toimintapeliä pelatessa tilanne alkaa käydä tukalaksi, viholliset vyöryvät päälle ja kestopisteet vähenevät uhkaavasti. Tiukkaa tekee, mutta lopulta viimeisetkin pahikset putoavat pelistä. Elämäpalkki vilkuttaa punaista – taistelu oli todella täpärä. Vai oliko?

5. Yksi Skyrimin kuuluisimmista bugeista johtui mehiläisestä

Tiesitkö? Yksi Skyrimin kuuluisimmista bugeista johtui mehiläisestä

Hei, olet vihdoinkin hereillä. Yritit ylittää rajan, etkö vain? Skyrimin monensorttista mainetta nauttiva intro on painunut monen mieleen. Hitaasti näkyviin liukuva kuva, Jeremy Soulen musiikki, Elder Scrolls -peleille klassinen vankialoitus. Ja totta kai bugit.

Lisää luettavaa