Vuosia tuotantohelvetissä virunut Five Nights at Freddy’s -elokuva etenee nyt vauhdilla.

Suomalaistaustaisen Emma Tammen ohjaamalle ja kauhupioneeri Jason Blumin tuottamalle elokuvalle on vihdoin saatu myös kasvot, sillä viihdelehti Deadline kertoo Screamistä sekä Scooby-Doosta tutun Matthew Lillardin ja Nälkäpeli-elokuvissa nähdyn Josh Hutchersonin liittyneen elokuvan näyttelijäkaartiin.

Vaikka Deadline ei alkuperäisessä raportissaan pystynytkään vahvistamaan miesten varsinaisia roolituksia, pääsi YouTube-sisällöntuottaja Dawko jakamaan tarkempaa tietoa kaksikon hahmoista. Paljastukset tapahtuivat Dawkon järjestämässä hyväntekeväisyyslähetyksessä.

Lillard esittää elokuvassa koko pelisarjan pääpahiksena tunnettua sarjamurhaajaa, William Aftonia, joka muistetaan alkuperäisistä peleistä niin sanottuna ”liilana miehenä”. Hutcherson esittää sen sijaan elokuvan päähenkilöä Mike Schmidtiä, joka päätyy töihin kauhujentäyteisin pizzerian yövahdiksi.

Muita näyttelijäkavalkadiin lisättyjä nimiä ovat Mary Stewart Masterson vielä tällä hetkellä salaisessa pahisroolissaan sekä Piper Rubio, jonka on määrä esittää Miken pikkusiskoa Abbya.

Leffan robottimaisista pahishahmoista vastaa edesmenneen Muppetit-luoja Jim Hensonin Creature Shop, jonka luomuksia on ihasteltu vuosien varrella niin The Dark Crystalissa kuin Harry Potterissa.

Five Nights at Freddy’s -pelisarja on nauttinut kulttisuosiosta jo vuosia. Elokuvan tuotannon olikin tarkoitus alkaa jo vuonna 2015 Warner Bros. Picturesin alla, mutta lukuisat tuotantovaikeudet estivät elokuvan tuottamisen.

Sarjan filmatisointioikeudet siirtyivät vuonna 2017 Blumhouselle, joka kertoi silloin julkaisevansa elokuvan vuonna 2020. Näin ei päässyt tapahtumaan, sillä vuonna 2018 valmistuneella käsikirjoituksella heitettiin vesilintua ja elokuvan kirjoittaminen aloitettiin alusta.

Uusi käsikirjoitus on nyt valmis ja Blum kertoikin lokakuussa elokuvan kuvauksien alkavan Tammen voimin helmikuussa 2023.

Five Nights at Freddy’s -sarjan ensimmäinen peli, johon tuleva elokuvakin perustuu, julkaistiin vuonna 2014 eikä loppua sarjalle ole nähtävissä. Yhdeksänosaisen pääsarjan tuorein peli, Security Breach, ilmestyi noin vuosi sitten moderneille konsoleille ja tietokoneelle.

Lähde: Deadline, Dawko

Lisää luettavaa