Tekijä: Pivotal Games
Julkaisija: Eidos Interactive
Pelikoneet: PlayStation 3 (testattu), Xbox 360, pc
Julkaisuaika: 12.02.2008

Conflict -räiskintäpelisarja ei ehkä nauti suursuosiosta, mutta sillä aina ollut omat faninsa. Tuorein osa, Denied Ops, vie sarjaa uusille urille vaihtamalla esimerkiksi kuvakulman hahmon takaa sen silmistä kuvatuksi. Pelaajalehti.com testasi miltä uudistunut Conflict tuntuu.

01.jpg

Kaksi miestä, yksi tavoite

Pelaaja ohjastaa kahden hengen CIA-erikoisryhmää, jonka kumpikin jäsen on pelaajan hallinnassa. Pelihahmoaan voi vaihtaa napin painalluksella.

Hahmojen erilaiset kyvyt tuovat peliin taktiikkaa. Ensimmäinen on raskaasti aseistettu toimintaan painottuva soturi ja toinen suosii vaimennettua pistoolia, tarkkuuskivääriä ja hienovaraisempia konsteja. Tehtävät on suunniteltu hahmojen vahvuuksia silmällä pitäen, ja niissä on aina tarvetta sekä tulivoimalle että maltillisille tarkoille laukauksille.

1.jpg

Aseroolit eivät näy pelihahmojen persoonassa. Molemmat hahmot ovat selkeästi nykytrendien mukaisia pelihahmoja: karskeja, kiroilevia ja liipasinherkkiä äijiä, jotka alituiseen tappelevat keskenään. Eritoten tarkkuuskivääriä käyttelevän miehen olettaisi ehkä enemmin olevan hieman hiljaisempi.

Kun toinen hahmo on pelaajan komennossa, toisen voi jättää tekoälyn komentoon esimerkiksi asepesäkkeeseen antamaan suojatulta samalla, kun itse hiipii parempiin asemiin tarkkuuskiväärin kanssa. Pelin huippukohdat ovatkin juuri näitä hetkiä, joissa kummankin hahmon vahvuuksia käytetään samanaikaisesti, jotta tehtävien suorittaminen olisi mahdollisimman sulavaa.

Peliä voi pelata myös kaverin kanssa jaetulla ruudulla tai verkossa.

Näyttää vanhalta

Denied Opsin ennakkoversio ei miellytä silmää. Jos konsolia ei ole kytketty teräväpiirtotelevisioon, peli näyttää karmealta. Teräväpiirrolla sahalaidat tasoittuvat ratkaisevasti, mutta peli on edelleen ruma ja teknisesti vanhanaikaisen tuntuinen. Kenttien reittejä on suljettu laiskasti pikkuruisilla lautakasoilla ja toisinaan jopa rikkinäiset rappuset estävät ammattisotilaiden etenemisen. Ruman grafiikan takia on vaikea joskus edes tajuta mitä silmien edessä oikein on.

Räiskintä ei tunnu mitenkään erikoiselta, mutta ajoittain tarkkuuskiväärillä ampuminen tuo tyydytystä. Joka tapauksessa tuntumassa on vielä paljon korjaamista. Aseet kaipaavat lisää jämäkkyyttä.

03.jpg 3.jpg

Halpatoimintaa

Denied Ops on tehty pienellä budjetilla. Tämä näkyy kilpailijoita kehittymättömämmässä tekniikassa. Pelillä on omat hetkensä, ja sen perusasetelma on toimiva. Pivotal Gamesilla on kuitenkin vielä paljon hiomista pelin eri osa-alueissa.

05.jpg

Conflict: Denied Ops julkaistaan PS3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle helmikuun 12. päivä.

Lisää luettavaa