PlayStation 3:n Blu-ray ominaisuus on ollut monille syy ostaa markkinoiden kallein pelikonsoli. PS3 oli pitkään markkinoiden halvin Blu-ray -soitin ja vieläpä erittäin laadukas sellainen. Konsoli julkaistiin yli vuosi sitten Amerikassa, mutta se on edelleen laadukas Blu-ray -soitin.

PS3 on yksi niistä harvoista soittimista, joiden käyttöjärjestelmää voidaan päivittää. Niinpä Sonyn pelikonsoli on päivitettävissä tukemaan myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää Profile 2.0 -systeemiä. Tämän hetken soittimet sisältävät Profile 1.0:n tai 1.1:n. Kehittyneemmän profiilin Blu-ray -levyt voivat sisältää monipuolisempaa oheismateriaalia, jotka jäävät kuitenkin hyödyttömiksi nykyisissä Blu-ray -soittimissa, koska niitä ei voi kytkeä verkkoon. Ensimmäiset varsinaiset Profile 2.0 -soittimet nähdään vasta tämän vuoden lopulla. Profile 2.0 edellyttää soittimelta verkkoon kytkemistä.

Aikaisimmillakin soittimilla voidaan katsoa Profile 2.0 -levyjä, mutta osa niiden tuomista ominaisuuksista jää siis nykyisillä soittimilla haaveeksi. Philipsin puhemies Frank Simonis kertoo, ettei tämä tietenkään ole ihanteellinen tilanne, mutta toteaa kuitenkin, että aikaisimmatkin soittimet hoitavat edelleen tärkeimmän tehtävänsä eli teräväpiirtoelokuvien pyörittämisen.

Jos siis haluaa Blu-ray -soittimen tänä keväänä tai kesänä, muttei halua jäädä paitsi Profile 2.0:n tuomista uudistuksista, PS3 on ainoa oikea vaihtoehto.

Lähteet: BBC ja CVG

Lisää luettavaa