Viime viikolla oikeudessa esiin tulleen asiakirjan mukaan Microsoft tiesi, että Xbox 360 saattaa vaurioittavaa pelilevykkeitä, mikäli konsolia kallistaa tai liikuttaa levyn ollessa sisällä. Sen mukaan yli 55 000 pelaajaa on valittanut rikkoutuneista levykkeistä. Microsoftia vastaan onkin nostettu lukuisia syytettä asiaa koskien.

Dokumentti sisältää lainauksen Microsoftin ohjelmistopäällikkö Hiroo Umenon lainauksen, jonka mukaan kehitystiimi tienneen asiasta ennen konsolin julkaisua. Tiimi myös tiesi, mistä levyjen naarmuuntuminen johtuu. Samaisen asiakirjan mukaan Microsoft päätti kuitenkin kieltäytyä kolmesta tarjolla olleesta ratkaisuista.

Vahvemman magneetin lisääminen olisi häirinnyt dvd-aseman avaus- ja sulkemismekanismia, levyn pyöritysnopeuden hidastaminen olisi pidentänyt latausaikoja ja pienten pehmentäjien lisääminen olisi maksanut Microsoftille 35-75 miljoonaa dollaria. Microsoft tyytyi huomauttamaan ohjekirjassa, että levy tulee poistaa konsolista ennen laitteen liikuttamista, jota asiakirjan mukaan itse yhtiön työntekijätkin pitivät riittämättömänä.

Tapauksen kantajan mukaan Nintendon ja Sonyn konsoleita voi lähes aina liikuttaa, vaikka laitteen sisällä olisikin levyke. Microsoft on vastannut haasteesta nousseeseen kohuun väitteellä, jonka mukaan ongelmia on esiintynyt vain yhdellä prosentilla Xbox 360:n käyttäjistä. Yhtiön edustajat ovat myös huomauttaneet, että minkä tahansa konsolin liiallinen liikuttaminen naarmuttaa sisällä olevaa levykettä.

Lähteet: SeattleTechReport, SeattleTechReport2, Edge-Online

Lisää luettavaa