Lukijat ovat puhuneet: Paras Super Mario -tasoloikka valittiin!

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Näin te äänestitte parasta Mario-tasoloikkaa!

15.6.2020 14:20

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvinneet. Kuluneen viikon aikana metsästettiin esikarsituista vaihtoehdoista parasta Super Mario -tasoloikkaa. Muutamien pienenpien tasoloikkien ja Super Mario Makereiden ohella urheilut, juhlailut, autoilut ja roolipelailut jätettiin valtavaksi venyneeltä listalta pois suosiolla.

Yhteensä 934 ääntä keränneen äänestyksen voiton nappasi 8-bittisen Nintendon ikisuosikki Super Mario Bros. 3, joka keräsi 27 prosentin äänienemmistön. Voitto oli selkeä, sillä toiseksi noussut Super Nintendon Super Mario World haali 17 prosentin äänisaaliin.

– Olen pelannut kymmentä noista listan peleistä. Pohdin ensin Mario 64:n ja Super Mario Bros 3:n välillä, joiden molempien kohdalla on paljon nostalgiaa. Kuitenkin SMB3 vie voiton. Se on niin täynnä iloa, mielikuvitusta ja hulluutta, johon jäin aina lapsena koukkuun uudestaan ja uudestaan, Teräskäsine puntaroi valintaansa avoimissa kommenteissa.

– Ehdottomasti Super Mario Bros. 3 oli todella aikaansa edellä oleva peli, joka on vanhentunut erittäin hyvin ja on siten edelleenkin timanttisen hyvä peli.Ja en nyt tarkoita että nuo uudemmatkaan mariot huonoja pelejä olisi, en vain usko että ne kestävät tuon 30 vuotta aikaa yhtä hyvin kuin SMB3, perusteli peliukk0,

– Kun kerran on pakko jotain vastata niin valitaan vaikka nostalgian takia SMB3. Onhan se kuitenkin peli, jonka pariin palaa ja jonka parhaita kenttiä aika ajoin muistelee. Odysseyhin on vaikeampi sellaista suhdetta muodostaa vaikka loistava peli sekin on. SMB3 on muutenkin loistava näyte siitä, miten paljon NES:llä pystyi vielä tekemään ja varsinkin ero ensimmäisen ja kolmannen pelin välillä on kuin joillain peleillä konsolisukupolvien välillä, vastasi zappah.

Kolmanneksi äänestyksessä nousi 12 prosenttia äänistä haalinut Nintendo 64:n Super Mario 64, joka vei pronssipokaalin Swithin Super Mario Odysseyn nenän edestä yhden prosentin erolla. Alkuperäinen Super Mario Bros. nappasi vuorostaan lopulta viidennen sijan 9 prosentin kannatuksella.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katasastaa ohesta.

Mikä seuraavista on paras Super Mario -peli?

Super Mario Bros. (NES) 9 %
 
Super Mario Bros. 2 (NES) 3 %
 
Super Mario Bros. 3 (NES) 27 %
 
Super Mario Land (Game Boy) 0 %
 
Super Mario World (SNES) 17 %
 
Super Mario World 2: Yoshi’s Island (SNES) 3 %
 
Super Mario 64 (Nintendo 64) 12 %
 
Super Mario Sunshine (GameCube) 5 %
 
New Super Mario Bros. (DS) 1 %
 
New Super Mario Bros. Wii (Wii) 1 %
 
New Super Mario Bros. U (Wii U) 1 %
 
Super Mario Galaxy (Wii) 5 %
 
Super Mario Galaxy 2 (Wii) 3 %
 
Super Mario 3D Land (3DS) 1 %
 
Super Mario 3D World (Wii U) 1 %
 
Super Mario Odyssey (Switch) 11 %
 
Ääniä yhteensä: 934

Lisää luettavaa