Kokenut verkkopelistudio kaupattiin lihateollisuusyhtiön haltuun

Wolfenstein: Enemy Territoryn aikoinaan työstänyt Splash Damage -studio on lähitulevaisuudessa osa kananlihaa tuottavaa hongkongilaisyritystä.

11.7.2016 22:17

Verkkopeleihin erikoistunut brittistudio Splash Damage on saamassa näillä näkymin uuden omistajan. Lähitulevaisuudessa pelitalon on määrä päätyä osaksi hongkongilaista Leyou Techonologies Holdings -yhtiötä, joka hieman yllättäen on pääasialliselta toiminnaltaan siipikirjateollisuuteen keskittynyt firma.

Jo entuudestaan Leyou on omistanut myös Warframe-verkkopelistä tunnetun Digital Extremesin, jonka se hankki kokonaisuudessaan aiemmin tänä vuonna. Sormiaan Leyou on ujutellut pelialan puolelle pyrkimyksenään monipuolistaa toimintaansa ja lievittää siinä samalla myös siipikarja-alan syklikeskeistä ja ailahtelevaa luonnetta.

Splash Damage -kauppojen myötä myös sekä brittiläispelijulkaisija Warchestin että verkkopeliteknologian valmistukseen keskittyneen Fireteamin on määrä siirtyä nyt myös Leyoun haltuun. Pääosa kunkin yhtiön osakkeista on peräisin niiden perustajajäsenenä toimineelta Paul Wedgwoodilta.

Alkujaan vuonna 2001 perustettu Splash Damage on työstänyt viimeisimpänä Gears of War 4:n moninpeliosuutta. Sen lisäksi yhtiö on tullut tutuksi myös peleistä, kuten Dirty Bomb, Brink, Enemy Territory: Quake Wars ja Wolfenstein: Enemy Territory.

Lähde: Leyou

Lisää luettavaa