Huhu: World of Warcraftin pelaajamäärät saattoivat paljastua

Blizzardin suosittu MMORPG saattaa olla nykyään paljon vähemmän suositumpi.

16.10.2018 09:56

Blizzard lopetti World of Warcraftin tilaajamäärien ilmoittamisen julkisesti ja keskittyi sen sijaan kertomaan pelin tulovirroista vuonna 2015, mutta tuoreimpien huhujen mukaan mahdollisen nykyiset pelaajamäärät ovat saattaneet paljastua.

Kyseessä on täysin epävirallista tietoa, mutta suositun World of Warcraft -apin, Weak Aurasin, kehittäjät bongasivat sittemmin jo poistetun twiitin, jossa Blizzardin uusimman ohjelmointirajapiirin mukana vuoti vahingossa myös pelaajien tilaukset ja näiden päättymispäivät.

Kuten Weak Auras omissa twiiteissäänkin tähdentää, kyseessä voi olla täysin perätön väite, mutta jos vuoto pitää paikkansa, aktiivisten pelaajien määrä olisi enää 1,7 miljoonaa, joista 25 % olisi kaiken lisäksi kakkostilejä.

Määrä olisi ollut saman lähteen mukaan aavistuksen suurempi Battle for Azerothin julkaisun aikaan, jolloin pelaajamäärä oli 3,2 miljoonaa. Uusinta laajennusta myytiin pelkästään julkaisupäivänä 3,4 miljoonaa kappaletta.

Yksi tärkeä lisähuomioitava tekijä vuodossa on myös se, että se saattaa koskea ainoastaan länsimaisia pelaajia. Kokonaismäärät voivatkin olla todellisuudessa tätä paljon suuremmat, kun määrään lisätään myös muut alueet..

Blizzardin viimeiset viralliset tiedot ovat vuodelta 2016 Legion-laajennuksen julkaisun aikaan, jolloin Tom Chilton paljasti vahingossa lehdistölle World of Warcraftin tilaajamäärien olevan 10,1 miljoonaa. Ennätys koettiin vuonna 2010 Cataclysm-laajennuksen ja 12 miljoonan tilaajan myötä.

World of Warcraft on saatavilla pc:lle. Peliin julkaistiin elokuussa sen viimeisin laajennus, Battle for Azeroth.

Lähde: Weak Auras, VG247

Lisää luettavaa