Fortniten tänään alkanut uusi kausi on tuonut mukanaan uuden pelimoottoripäivityksen. Epicin omaan Unreal-teknologiaan nojaava peli rullaa tästä eteenpäin moottorin uusimmalla 5.1 -versiolla.

Uusi moottori tuo mukanaan mahdollisuuksia upeampiin graafisiin ulkoasuihin, eikä Epic ole jättänyt asiaa noteeraamatta. Tuore päivitys päivittääkin pelin visuaalista puolta huomattavasti näyttävämpään suuntaan. Tiukempi visuaalinen ulkoasu on saatavilla vain Fortniten pc-, PS5- ja Series X|S- ja pilviversioissa.

Epic avaa päivittynyttä grafiikkapuolta sivustollaan vielä tarkemmin, mutta merkittävimpinä uudistuksina voitaisiin mainita pelin uudistettu mallinnussysteemi, jossa jokainen kivi, kukka ja ruohonkorsi on mallinnettu yksittäin.

Myös valaistusta on rukattu oikein olan takaa, eikä uudistusten pitäisi Epicin mukaan vaikuttaa pelin suorituskykyyn kovinkaan rajusti, sillä yhtiö on tuonut peliin päivityksen mukana myös Temporal Super Resolution -teknologian, jonka luvataan tarjoavan pelaajille kovalaatuista visuaalista silmäkarkkia korkealla ruudunpäivitysnopeudella.

Tietokoneella pelatessa uudet teknologiat tulee laittaa itse päälle pelin asetuksista, mutta konsolipelaajille Epic tarjoaa parannukset automaattisesti.

Yhtiö kertoo samaisessa blogipostauksessa myös lopettavansa tästä eteenpäin Fortniten Windows 7 ja 8 -tuen, todeten samalla, että peli pyörii pc:llä natiivisti jatkossa vain Windows 10:llä tai muilla sen jälkeen julkaistuilla käyttöjärjestelmillä.

Vilkaise kuvat pelin päivittyneestä ulkoasusta alta!

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa