Microsoft esitteli aamulla puoli viideltä Suomen aikaan alkaneessa CES 09 -tilaisuudessaan Xbox 360:n Kodu-pelinluontityökalua, jota on aiemmin työstetty nimellä Boku.

Kyseessä on visuaalinen peliohjelmointityökalu, jolla suunnitteleminen on yksinkertaista, suoraviivaista ja vaistonvaraista. Se onkin suunniteltu jopa lasten käytettäväksi.

Kodun ominaisuuksiin lukeutuu niin sanottu silta- ja reittirakennustyökalu, ympäristöeditori, visuaalinen käyttöliittymä, 20 erilaisia taitoja hallitsevaa Kodu-hahmoa sekä lähdes 200 rakennusosaa, joilla on potentiaalisesti jopa miljoonia tapoja luoda uusia toimintoja hahmoille.

Näillä miljoonilla luontimahdollisuuksilla ja kuvapohjaisella luontivalikolla pyritään tekemään pelien kehittämisestä luonnollista kaikenikäisille ihmisille. Pelimaailmoistaan voi luoda halutessaan yksinkertaisen tai monipuolisen, parhaimmillaan jopa muutamissa minuuteissa.

Kenttiä suunnitellessa terävöitetään suunnittelijan analyyttisiä taitoja ja käsityskykyä, mikä tekee luontityöstä myös opettavaista. Työn voi aloittaa täysin tyhjästä tai valmiiden mallien pohjalta, maksimissaan neljän hengen voimin.

Kodu julkaistaan keväällä 2009 Xbox Live Community Games -kanavalla. Pelin CES-esittelyn voit katsastaa Kotakusta.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa