Striimaajien keskiviikkona järjestämä Twitch-protesti aiheutti katsojapudotuksen palvelussa.

#ADayOffTwitch-protesti järjestettiin vastalauseena alustan kyvyttömyyteen puuttua viime aikoina yltyneisiin vihahyökkäyksiin, jotka ovat kohdistuneet vähemmistöryhmiin kuuluviin sisällöntuottajiin. Erilaisilla solvauksilla ja loukkaavalla kielenkäytöllä suoratoistojen keskusteluita täyttäviä botteja ja katsojia ei ole saatu aisoihin. Iso joukko striimaajia, mukaan lukien Kaceytron ja HasanAbi, jättivät yhden päivän väliin Twitchissä osoittaakseen tukensa.

Twitch-dataa seuraavan TwitchTracker-sivuston mukaan Twitchin yhtäaikaisten katsojien huippu oli protestin aikana noin miljoonan käyttäjän verran pienempi kuin edellisenä päivänä nähty reilun neljän miljoonan lukema. Päivä olikin ensimmäinen toviin, kun yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei rikkonut ollenkaan neljän miljoonan rajaa.

Digitaalisen ulosmarssin osallistujat vaativat Twitchiltä seuraavia toimenpiteitä:

  1. Keskustelun järjestäminen kärsineiden sisällöntuottajien kanssa, jotta he voivat auttaa luomaan sekä toteuttamaan ennakoivampia ja kattavampia työkaluja väärinkäytösten torjumiseksi suoratoistoalustallaan.
  2. Ennakoiva suojaus otettava käyttöön välittömästi, jolloin sisällöntuottajat voivat valita mahdollisten chat-keskustelijoiden tili-iän ja sallia tai estää saapuvat raidit.  
  3. Poistettava mahdollisuus liittää sähköpostiosoitteeseen enemmän kuin kolme Twitch-tiliä. Tällä hetkellä vihahyökkääjät voivat käyttää yhtä sähköpostitiliä rajoittamattomien osoitteiden rekisteröimiseen.  
  4. Tarjottava avoimuutta sisällöntuottajien suojelemiseksi toteutettuihin toimiin, näiden työkalujen täytäntöönpanon aikatauluun ja Twitchin turvallisuuden neuvoa-antavan toimikunnan osallistumiseen.
A day off Twitch

Twitch lykkäsi joka syyskuussa järjestettävän kanavatilausalennusmyyntinsä aloittamista protestin vuoksi. Lisäksi alusta julkaisi uuden kohdennettujen hyökkäysten torjumisesta informoivan verkkosivun.

Lähde: PC Gamer TwitchTracker

Lisää luettavaa