Artifact 2.0 jääkin haaveeksi – Valve lopetti korttipelin kehityksen

Artifact jää elämään kahtena kokonaan ilmaisena versiona.

5.3.2021 09:03

Valven Artifact-korttipelin kehitys päättyy. Kaksi ja puoli vuotta sitten julkaistu Artifact ei ottanut missään vaiheessa tuulta alleen ja sen pelaajamäärät jäivät heikoksi.

Valve ilmoittikin reilut puolitoista vuotta sitten työstävänsä Artifact 2.0:aa, jonka oli määrä korjata peliä vaivanneet ongelmat, mutta nyt yhtiö kertoo lopettaneensa kehityksen. Valven mukaan betatestiin asti yltänyt uusi versio ei onnistunut saavuttamaan riittävän aktiivista pelaajakuntaa, jotta kehityksen jatkaminen olisi perusteltua.

Artifactia ei kuitenkaan vielä suljeta. Sekä alkuperäinen Artifact että Artifact 2.0 jätetään elämään toistaiseksi ilmaiseksi pelattavina peleinä. Artifact Classiciksi ja Artifact Foundryksi nimetyt pelit sisältävät kaikki kortit maksutta, eivätkä peleissä ole lainkaan mikromaksuja. Valven mukaan Artifact Foundry julkaistaan viimeistelemättömänä versiona, mutta pelin kerrotaan sisältävän kaikki pelilliset elementtinsä.

Peleihin ei aiota julkaista enää uusia päivityksiä, vaan ne jäävät pelaajien saataville nykyisessä muodossaan. Molemmat Artifact-versiot ovat saatavilla pelin Steam-sivuilta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa