Apple ei päästä Fortnitea takaisin App Storeen Epicin myönnytyksistä huolimatta

Apple pitää Epicin kehittäjätilin hyllytettynä sopimusrikkomuksen vuoksi.

23.9.2021 05:00

Fortniten taival takaisin Applen alustoille näyttää pitkältä ja kiviseltä, Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney paljastaa.

Apple sulki Epic Gamesin kehittäjätunnukset vuosi sitten tulkittuaan studion rikkoneen osapuolten välistä sopimusta Fortniten maksupalveluihin liittyvässä kiistassa. Oikeuskiistaan saatiin aikaisemmin tässä kuussa välipäätös kalifornialaisoikeuden todettua Epicin syyllistyneen sopimusrikkomukseen ja määrättyä studion maksamaan Applelle korvauksia Fortnite-myynneistä. Lopullista päätöstä kiistaan ei ole vielä saatu, sillä Epic Games on kertonut valittavansa päätöksestä ylempään oikeusasteeseen.

Kiistan jatkumisesta huolimatta Epic Games on jo ryhtynyt toimenpiteisiin palauttaakseen Fortniten takaisin App Storeen. Sweeney on jakanut Twitter-tilillään Applen Phil Schillerille lähettämänsä viestin, jossa hän kertoo Epicin maksaneen Applelle oikeuden määräämät kuusi miljoonaa dollaria sekä poistaneensa käytöstä suoraan Epicille menevät maksut pelin vanhasta iOS-versiosta. Sweeneyn viestin mukaan Epic olisi valmis tuomaan Fortniten Mac-käyttäjien ulottuville välittömästi ja App Storeen sitten, kun Apple tarjoaa oikeuden päätöksen mukaisesti kehittäjille mahdollisuuden linkittää ulkoisia maksumekanismeja sovelluksiinsa.

Applen vastaus Sweeneyn vetoomukseen oli kuitenkin varsin tyly. Vastauksen mukaan Apple ei aio palauttaa Epic Gamesin kehittäjätunnuksia voimaan ennen kuin oikeusprosessin valitusoikeus on lopullisesti päättynyt, missä voi enimmillään kestää jopa viisi vuotta. Mikäli Applen päätös pitää, ei Fortnitea nähdä Applen alustoilla vielä pitkään aikaan.

Lähde: TimSweeneyEpic@Twitter

Lisää luettavaa