Segan klassinen arcade-tennissarja Virtua Tennis palaa parin vuoden tauon jälkeen takaisin markkinoille sopivasti juuri ennen EA:n uuden tennispelin julkaisua. Peli luottaa edelleen sarjan tuttuihin vahvuuksiin: loistavaan pelattavuuteen ja kattavaan uratilaan.

Virtua Tennis 2009 on pelattavuudeltaan askel kohti sarjan juuria. Oikea sijoittuminen ja pelaajan asento lyömisen aikana ovat avainasemassa, eikä edellisen version kaltaisia täysin ylilyötyjä syöksyjä ole enää mukana. Näin ollen pelaajan nopeus nousee aiempaa isompaan rooliin, sillä huonosta asennosta sutaistulla lyönnillä vastustaja saa helposti mahdollisuuden parempaan lyöntiin. Kontrollit ovat sopivan yksinkertaiset ja peliin pääsee helposti mukaan, vaikkei sarjaan olisikaan aiemmin tutustunut.

Kaavoihin kangistunut uratila

Uratila noudattaa pitkälti sarjan aiempien pelien kaavaa, eikä tarjoa oikeastaan mitään, mitä ei oltaisi nähty jo aiemmissa peleissä. Alussa luodaan oma tennispeluri, jonka jälkeen nousu kohti tennismaailman huippua etenee viikoittain. Turnauksiin osallistumisen ohella pelaaja voi kehittää hahmoaan harjoittelemalla sekä hauskoja minipelejä pelaamalla. Suurin osa minipeleistä on aiemmista peleistä tuttuja, mutta mukana on myös kuusi uutta, kuten hauska Pirate Wars ja jättimäisellä biljardipöydällä pelattava Pot Shot.

Uramoodin rakennetta pilaa aivan liian helppo vaikeustaso, sillä ensimmäisten tuntien aikana vastustajat ovat niin tumpeloita, että turnaukset on helppo voittaa menettämättä palloakaan. Tekoäly tarjoaa kunnon haastetta Virtua Tennis -veteraaneille vasta vaikeammilla vaikeusasteilla, joten on sääli, että vaikeusastetta ei voi vaihtaa uratilassa. Kummallista vaikeustasoa korostaa myös se, että minipelit ja harjoitukset on pilattu tiukoilla aikarajoilla, mikä tekee osasta aivan liian vaikeita. Omaa hahmoaan voi käyttää myös verkossa pelattavassa Online World Tour -tilassa, jossa kamppaillaan ranking-listan kärkipaikasta muiden pelaajien kanssa. Verkossa pääsee pelaamaan myös turnauksia ja pikamatseja.

Omien hahmojen lisäksi pelistä löytyy tuttuun tyyliin iso kasa tennismaailman tähtiä ja legendoja. Mukana ovat niin tämänhetkiset ykkösnimet Rafael Nadal ja Venus Williams kuin kovimmat haastajat Roger Federer ja Svetlana Kuznetsovakin.

Ongelmistaan huolimatta onnistunut peli

Valitettavasti Virtua Tennis 2009:n muut osa-alueet eivät yllä loistavan pelattavuuden tasolle. Varsinkin graafisesti peli näyttää jo vanhentuneelta kankean animoinnin ja tönkköjen hahmomallien vuoksi. Onneksi peli kuitenkin pyörii edelleen silkinpehmeästi 60 ruutua sekunnissa. Oletuksena päällä oleva, uusi pelaajan takana oleva kamera on lähes käyttökelvoton, sillä näkyvyys on paljon huonompi kuin ylhäältä kuvatussa perinteisessä kameratilassa.

Virtua Tennis 2009 on onnistunut tennispeli, joka ei kuitenkaan tarjoa kovinkaan paljoa uutta ja mullistavaa. Peli on ehdottomasti parhaimmillaan kaksinpelinä joko samalla koneella tai verkossa. Vaikka ilmassa onkin hieman pakollisen vuosipäivityksen makua, on kyseessä silti tämän hetken paras tennispeli, josta ei pahoja mokia löydy, varsinkaan pelattavuuden kohdalta. Tämän vuoksi onkin mielenkiintoista nähdä, millainen on EA:n vastaus Segan eräpalloon.

Tenniskentän herruudesta kova taistelu

Segan Virtua Tennis -sarjan lisäksi tennispelien markkinoilla on nähty 2K:n Top Spin -pelejä. Nyt myös EA haluaa haastaa vanhat konkarit ja ryntää markkinoille Grand Slam Tennis -pelillään. Taistelu käy kuumana etenkin Wiillä, sillä sekä Virtua Tennis 2009 että EA:n Grand Slam Tennis ilmestyvät samana päivänä, ja molemmat tukevat uutta Motion Plus -lisälaitetta Wiin ohjaimeen.

7/10
Lisää luettavaa