Olisi helppoa tiivistää World of Goo sanomalla, että se on Wiin ikioma Braid. Se on pienen tiimin työstämä indie-tuotanto, jossa nokkela pulmanratkonta kohtaa erikoisen taiteen ja itsetietoisen huumorin. Se olisi myös laiska vertaus. World of Goon nerokkaan yksinkertaisen pelimekaniikan ja hilpeän tunnelman rinnalla Xbox 360:n hyppely näyttäytyy turhan vakavana ja jopa tekotaiteellisena hienosteluna. Moinen vertailu ei siis olisi reilua kumpaakaan peliä kohtaan.

World of Goossa pelaaja rakentaa orgaanisesti heiluvia ja hyllyviä seittejä Goo-limapalloista. Pallerot uhrautuvat maanmiestensä edestä ja kasaavat siltoja ja torneja, jotta jäljellejääneet limat pääsisivät Goo-yhtiön keräyspurkkiin. Alku on helppoa, mutta sitten mukaan tulevat ansat, piikit, ilmapallot, seitistä tarvittaessa irtoavat limat ja muut viritykset. Jopa perusrakennus säilyy silti kiinnostavana: kymmeniä metrejä kohoavan ja tarpeeksi tukevan seittirykelmän rakentaminen ei ole helppoa. Painovoima ja fysiikka pitävät siitä huolen.

Limapaakkujen suuri odysseia avautuu pelin edetessä hupaisana tarinana. Sitä maustaa salaperäinen kylttimaalari, joka vihjailee omituisia pelimaailman vinkkikylteissä. World of Goo saattaa olla ulkonäkönsä puolesta satunnaispelaajia kosiskelevan söpö, mutta pelin huumori avautuu parhaiten vasta himopelaajille. Jo latausruutu irvailee Sims-pelien ja tiettyjen pc-räiskintöjen vastaaville.

PC-pelinä aloittanut World of Goo ei Wiillä häpeä lainkaan teknisesti, sillä se ei kikkaile teknologialla. Wii-versio on ehkä jopa paras valinta, sillä mukana on sujuva saman sohvan moninpeli.
Tiivistetään World of Goo loppuun vielä alkuvertausta paremmin: tämä on paras WiiWare-peli ja konsolien latauspalvelujen eliittiä.

9/10
Lisää luettavaa