Rag Doll Kung-Fu on alkujaan Media Moleculen perustajajäseniin lukeutuvan Mark Healeyn hengentuote, joka syntyi miehen työskennellessä vielä Lionhead Studiosilla. Kyseessä on hulppea pc-tappelupeli, jossa ohjataan räsynukkeja raahaamalla näitä eri ruumiinosista. Monet olivatkin innoissaan, kun PSN:n kerrottiin saavan pelistä oman versionsa.

Tarsier Studiosin kehittämä Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic pohjautuu Healeyn alkuperäisideaan, mutta konseptia on yksinkertaistettu roimasti. Hahmoissa on yhä räsynukkemaisia elementtejä, mutta liikkuminen ja tappeleminen tapahtuvat perinteisin keinoin. Kontrollit itsessään toimivat hauskasti Sixaxista hyödyntävien liikkeentunnistusliikkeiden ansiosta, mutta pelillinen sisältö jää puolitiehen.

Fists of Plasticin tappelut ovat hyvin yksinkertaisia, eivätkä ne tarjoa mainiosta fysiikanmallinnuksestaan huolimatta juurikaan syvyyttä. Harvalukuiset parannus- ja erikoisliikkeet tuovat kuvioihin taktikointielementtejä, mutta hyvin vähäisiä sellaisia. Siksi tavanomaisempi mättäminen ei iske alkuunkaan.

Muut pelimuodot yrittävät nostaa Rag Doll Kung-Fun harmaasta keskimassasta, mutta King of the Hill sekä kalojen kuljetukseen keskittyvä Capture the Fish ovat täysin nähtyjä muutaman pelikerran jälkeen. Parhaat hupailutunnelmat saadaan irti paikoitellen jopa hektiseksi yltyvästä polttopallosta, jossa pyritään mätkimään sinistä palloa kohti muita taistelijoita, joutumatta itse rivakasti pomppivan ilmestyksen kohteeksi.

Koska viihtyminen Rag Doll Kung-Fun parissa edellyttää neljää samanaikaista pelaajaa, tuntuu verkkopelin puuttuminen suorastaan kummeksuttavalta. Toisaalta verkonkin kera peli olisi parhaimmillaan vain pienissä erissä nautittuna.

5/10
Lisää luettavaa