Tiesitkö? Terry Pratchett oli Oblivion-modaaja

Tiesitkö, että Terry Pratchett oli kovan luokan Oblivion-fani? Lue Kiekkomaailman luojan modimieltymyksistä täältä!

25.3.2022 18:56

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Kirjailija Terry Pratchett oli intohimoinen pelaaja. Hän on puhunut rakkaudestaan esimerkiksi vuonna 2009 verkkoradioshow The Author Hourissa, missä avautui huolella omasta modinkäytöstään ja kunnioituksesta, jota tuntee modaajia kohtaan. Pratchett kertoi pelaavansa The Elder Scrolls: Oblivionia rankasti täydennettynä.
”Hahmo, jolla parhaillani pelaan, on ansainnut rahansa, ei erityisesti taistelemalla, vaan valmistamalla juustoa ja tekemällä kenkiä. — Hahmoni omistaa viinitarhan ja työllistää seitsemän ihmistä, joille hän maksaa palkan joka viikko.”
Pratchett tunnusti, ettei perustanut Oblivionin varsinaisesta tarinasta taisteluineen ja helvetinportteineen, vaan pelasi sitä mieluummin eräänlaisena elämäsimulaattorina, jossa saattoi rakentaa nuotion metsään, nostaa vettä kaivosta ja pyörittää pientä bisnestä. Erityisen vaikuttunut hän tuntui olevan kaikesta siitä työstä ja vaivasta, jonka modaajat näkevät luodakseen muille pelaajille sisältöä täysin ilmaiseksi.

Jo olemassaolevista modeista nauttimisen lisäksi Pratchett on itsekin antanut panoksensa Oblivion-yhteisölle. NexusMods-käyttäjät Emma ja CDCooley julkaisivat joulukuussa 2009 Companion Vilja -modin, joka tuo peliin Vilja-nimisen alkemistin pelaajahahmon seikkailukumppaniksi. Modin kuvauksessa kiitetään Pratchettia, joka on kuulemma matkannut Cyrodiilissa Viljan kanssa aina modin julkaisusta asti. Lisäksi Kiekkomaailman isä on kirjoittanut modin versioihin 3 ja 4 reilut sata rupattelurepliikkiä. Sen ohella Emma kiittelee Pratchettin auttaneen Viljan suunnittelussa ja eteenpäin kehittämisessä.

Lue lisää:

Lisää luettavaa