Uusi Super Smash Bros. on pelisisällön ydinpommi – tämä kaikki julkistettiin viime yönä

Nintendo julkisti varhain perjantaiaamuna läjäpäin uusia yksityiskohtia Wii U:n Super Smash Brosista. Miltä kuulostaisi Mario Party -henkinen uusi tila? Kenttäeditori? Kahdeksan pelaajan Smash-matsit?

24.10.2014 03:53

Nintendo on julkaissut uuden kattavan esittelyvideon Wii U:n Super Smash Brosista. Reilut puoli tuntia kestävä pätkä nostaa pelistä esiin yli 50 ominaisuutta, jotka auttavat hahmottamaan, millaiseen pelipakettiin joulukuun 5. päivä ollaankaan pääsemässä käsiksi. Useat ominaisuuksista ovat vieläpä myös sellaisia, joista ei ole aiemmin edes tiedetty.

Eräs suuri vasta nyt paljastettu uudistus on mahdollisuus pelata Super Smash Brosia jatkossa maksimissaan kahdeksalla pelaajalla. Kahdeksan pelaajan matseja ei pääse pelaamaan aivan kaikissa mahdollisissa pelin kentissä, mutta Nintendo onkin pitänyt huolen, että saatavilta löytyy tällä kertaa jopa muutama ekstrasuuri kenttäkokonaisuus. Eräs tällainen on The Great Cave Offensive -niminen kartta, joka on ympätty täyteen vaaroja, jotka tyrmäävät hahmot automaattisesti, jos näiden vahinkomittari ylittää sadan prosentin.

Toinen merkittävä uusi pelitila on Smash Tour, joka tuo yhteen ideoita Mario Partysta ja 3DS:n Super Smash Brosissa nähdystä Smash Run -tilasta. Smash Tourissa pelaajat lähtevät pelaamaan lautapeliä, jossa nämä rakentavat omaa taistelijajoukkuetta erilaisista hahmoista ja samalla myös voimistavat kyseisiä hahmoja. Kun lautapeliosuus päättyy, alkaa taistelu, jossa rakennetut joukkueet asetetaan vastakkain.

Uudessa Super Smash Brosissa haastepelattavasta pitää huolta tällä kertaa vanhan Event-tilan ohella myös niin sanottu Special Orders -tila. Event-tilassa pelaajat pelaavat jälleen läpi tehtäviä, joissa peli asettaa taistelijat keskelle erikoistilanteita, jotka olisi tarkoitus selvittää läpi tavalla jos toisella. Uudet Special Ordersit vuorostaan ovat hieman satunnaisempia tehtäväkokonaisuuksia, joiden suorittamisesta pelaajat maksavat pelissä ansaittua rahaa tavoitteenaan voittaa palkintoja, kuten uusia varusteita, pokaaleja, kykyjä ja lisää rahaa.

Special Orderseja on kahta tyyppiä: Master Ordersit ja Crazy Ordersit. Masterissa pelaajat valitsevat yksittäisiä haasteita, joita he sitten suorittavat. Crazy-osuus sen sijaan vaatii ensin suuren yksittäisen pääsymaksun maksamisen, minkä jälkeen pelaaja suorittaa niin monta haastetta kuin vain uskaltaa ja kohtaa lopulta Crazy Handin taistelussa. Juju Crazy Ordersissa on, että pelaajan haasteissa ottama vahinko periytyy muihin haasteisiin ja epäonnistuminen johtaa palkintojen menettämiseen.

Toki pelitilat kuten Classic ja All-Stars ovat uudessa Smash Brosissa myös mukana. Niissäkin on kuitenkin jälleen omat pienet kikkansa. Classicissa esimerkiksi pelaajat heitetään tällä kertaa keskelle suurta vihollisrypästä, jonka keskuudesta on koetettava pärjätä suoriutumalla erilaisissa taisteluissa tarpeeksi hyvin. Aika ajoin ryppäiden keskelle voi myös ilmestyä erikoishahmoja, kuten kavereita ja verivihollisia, jotka vaikuttavat pelitilan etenemiseen.

Merkittävä osa Wii U:n Super Smash Brosia on myös kenttäeditori. Nintendon mukaan se on pyrkinyt tarjoamaan mahdollisimman monipuoliset työkalut omien kenttien luomiseen ja näin ollen kenttien muotoja pääsee esimerkiksi itse piirtämään.

Tarkoituksena tietysti olisi, että kenttiä pääsisi jakamaan netissä kavereille.

Super Smash Bros. Brawlista tuttuun tapaan uudesta Smash Brosista löytyy lisäksi myös niin sanottu Masterpieces-tila. Kyseisessä tilassa pelaajille tarjotaan mahdollisuus tutustua tarkemmin Super Smash Brosin hahmojen historiaan, sillä tilan kautta pelaamaan päästään ajastettuja demoja esimerkiksi useista Mario-peleistä, The Legend of Zeldasta, EarthBoundista ja Kirby Super Starista. Masterpiecesin kautta pelaajat voivat myös avata nopeasti eShop-kauppapaikan, jos jonkin demotuista peleistä haluaa ostaa Wii U:lleen.

Oheinen video tarjoaa hieman jo myös katsauksia uuden Super Smash Brosin tulevaisuuteen. Nintendon mukaan se on jälkeenpäin julkaisemassa peliin ainakin yhden uuden kentän sekä hahmon. Uusi kenttä on Miiverse-henkinen ilmestys, jonka taustalla näytetään oikeita Miiverseen lähetettyjä viestejä. Uusi hahmo on vuorostaan Mewtwo, jota tullaan jakamaan keväällä ilmaiseksi kaikille, jotka ovat ostaneet sekä 3DS:n että Wii U:n uuden Super Smash Brosin.

Toistaiseksi ei vielä ole tiedossa, kuinka Suomessa Mewtwon jakaminen tulee tarkalleen luonnistumaan. Esimerkiksi Briteissä hahmon saaminen vaatii nimittäin pelien rekisteröimisen omalle Nintendo Club -tililleen, joita ei Suomessa ole ei virallisesti käytössä.

Nintendo Clubin kautta Nintendo on tarjoassa kummankin uuden Smash Bros. -pelin omistajalle talvella myös kahdesta levystä koostuvan ääniraitakoosteen pelien musiikeista. Yhteensä musiikkia annetaan pelaajille reilun 70 kappaleen edestä.

Lisää luettavaa