Komeassa magneettilukollisessa paketissa tuleva Gamepad Pro X on valmistaja Snakebytesin vastine niin sanottujen eliittiohjaimien markkinoille. Muotoilultaan ja kooltaan pitkälti yksi yhteen perinteistä Xbox Series X|S -ohjainta muistuttavassa padissa on tavallisesti vain kalliissa premium-ohjaimissa nähtyjä ominaisuuksia, mutta kokonaisuus on varustettu selkeästi pienemmällä hintalapulla.

Vain 220 grammaa painava Gamepad Pro X on langallinen peliohjain pc- ja Xbox (One & X|S) -käyttöön. Sen suurin myyntivaltti piilee analogitateissa ja liipaisimissa olevissa Hall Effect -sensoreissa. Nämä magneettivastuksia hyödyntävät sensorit eivät kulu samalla tavalla kuin liikkuviin osiin pohjautuvat ja yleisemmin käytössä olevat potentiometrit. Valmistajan usko ohjaimen kestävyyteen onkin niin vankka, että se tuo mukanaan toisen suuren myyntivaltin: pelikapuloille todella poikkeuksellisen viiden vuoden takuun.

Pitkäikäisyyden lisäksi Hall Effect -sensorien kanssa ei joudu kokemaan toisissa padeissa ilmaantuvaa stick drift -ongelmaa, jossa analogitatti jää liikkumaan johonkin suuntaan ilman minkäänlaista kosketusta. Kyseinen vähemmän mukava piirre tekee pikselintarkasta fps-räiskimisestä mahdotonta, mutta tämän padin kanssa ei moisesta siis tarvitse olla huolissaan.

Tämän ylivertaisen hyödyn lisäksi tatit ja liipaisimet myös tuntuvat käytössä erinomaisilta. Tateissa on hyvin pieni deadzone, eli liikettä tapahtuu vähäisestäkin kosketuksesta. Myös muotoilu on toteutettu hyvin ja etenkin liipaisimissa oleva pieni karheus on täysosuma.

Hyvä tuntuma jatkuu ristiohjaimessa ja toimintanäppäimissä. RB ja LB toimivat sopivan herkästi, mutta muut napit ovat miellyttävän napakoita. Ainoa pieni miinus tulee d-padin plussamuodosta, joka tekee väli-ilmansuuntien hahmottamisen etenkin nopeissa pelisessioissa hieman hankalaksi.

Toinen miinus napsahtaa ohjaimen keskellä olevista View-, Menu- ja Share-näppäimistä. Ne on sijoitettu aivan liian lähelle toisiaan, joten epätoivottuja hutipainalluksia tulee tästä johtuen tavanomaista enemmän.

Sen sijaan ohjaimen pohjaosa tarjoilee todellisen lisäherkun. Kapuloiden alapuolelle sijoitetut lisänäppäimet ovat jo pitkään kuuluneet etenkin premium-ohjaimien perusominaisuuksiin, mutta Gamepad Pro X tekee niiden hallitsemisesta poikkeavan yksinkertaista. Näiden kahden lisänäppäimen ”ohjelmointi” tapahtuu nimittäin niiden vieressä olevilla pykälittäin kulkevilla liukukytkimillä. Mitään pelaamista hidastavia softia ei siis tarvita, vaan kaikki hoituu näppärästi vaikka kesken pelaamisen.

Myös liipaisimet saa nopeasti lukittua ”digitaalitilaan”, jolloin niiden liikerata on vain kaksi millimetriä tavallisen kahdeksan asemesta. Tämä luonnollisesti nopeuttaa räiskintäpeleissä ampumista.

Iso plussa täytyy myös antaa 3,5 mm kuulokeliittimen läheisyyteen asetetuista äänensäätönäppäimistä. Niillä sujuu helposti niin peli- kuin keskusteluäänien voimakkuuksien hallinta ja mykistys.

Gamepad Pro X on toiminnoiltaan erinomaisella tolalla. Täristimetkin toimivat hyvin joskin hitusen hellemmän puoleisesti. Valitettavasti kapulan pintamateriaali ei kuitenkaan ole parhaimmasta päästä. Tämä ongelma vieläpä kohdistuu kahvojen alaosiin. Niiden sileähkö pinta tuntuu liian muoviselta. Tämä voi olla pidemmän ajan tottumiskysymys, mutta ainakin muutaman päivän pelisessioiden jälkeen kädet olivat aina poikkeuksellisen hiostuneet. Mistään Niagaran putoukset -ongelmasta ei ole kyse, mutta kuitenkin.

80 euron hintalapulla varustettuna Snakebytesin Gamepad Pro X on kuitenkin kokonaisuutena hyvin selkeästi positiivisen puolella. Niin rallien kuin räiskintäpelien ja kasuaalinaputtelujen pariin se soveltuu erinomaisesti. Paljon d-padia käyttävien kannattaa kuitenkin tehdä testi ennen ostopäätöstä.

Värivaihtoehtoina on musta ja musta/valkoinen.

⭐⭐⭐⭐

Lisää luettavaa