Amazonin Fallout-sarja on aiheuttanut melkoisen pelaajaryntäyksen Bethesdan pelisarjaan.

Fallout-pelisarjaan pohjautuva tv-sarja saapui viime viikolla Prime Video -suoratoistopalveluun kertarysäyksellä. Sarjan vastaanotto on ollut pääosin positiivinen, ja sille vahvistettiinkin toinen tuotantokausi pian ensimmäisen käynnistymisen jälkeen. Suosio on kantautunut myös videopelien puolelle.

Bethesda kertoi verkkopeli-inkarnaatio Fallout 76:n suursuosiosta sosiaalisessa mediassa. Studion mukaan Fallout 76 oli saanut äskettäin huimat miljoona uutta pelaajaa yhdessä päivässä. Kyseessä on melkoinen saavutus kuusivuotiaalta verkkopeliltä, joka ehdittiin jo ilmestyessään tuomita flopiksi.

Myös muut Fallout-pelit ovat saaneet nauttia sarjan tuomasta nosteesta. Bethesdan mukaan kaikkia Fallout-pelejä pelattiin yhden päivän aikana lähes viiden miljoonan pelaajan toimesta. Pelaajaryntäys näkyy myös Steamin pelaajatilastoissa. Esimerkiksi Fallout 4 kipusi sarjan julkaisun tienoilla Steamin pelatuimpien pelien kärkikymmenikköön. Myös sarjan parhaimmistoon monien mielestä kuuluva Fallout: New Vegas on moninkertaistanut pelaajamääränsä Steamissa. Vastaava ilmiö näkyy myös pienemmässä mittakaavassa Interplayn ja Black Isle Studiosin 90-luvun alkuperäisten klassikkoroolipelien kohdalla.

Lähde: Bethesda

Lisää luettavaa