Yhdeksän vuotta työstetty kunnianhimoinen Pokémon-fanipeli sai julkaisunsa (päivitetty)

Fanien yhdeksän vuotta työstämä fanipeli Pokémon Uranium on täällä kaikessa kunnianhimoisuudessaan. (PÄIVITETTY)

13.8.2016 23:31

Päivitys 14.8. kello 2:00: Pokémon Uranium -kehittäjät ovat lopettaneet virallisten latauslinkkien tarjoamisen peliään varten. Uranium Twitter-tilin mukaan Nintendon amerikkalaisen osaston lakimiehet ovat osoittaneet tyytymättömyyttä peliä kohtaan, minkä myötä kehittäjät ovat päättäneet ryhtyä toimenpiteisiin kunnioittaakseen Nintendon toiveita.

Tekijät huomauttavat kuitenkin, että monet pelin fanit saattavat jatkaa vielä pelin jakamista. Kehittäjät varoittavatkin, etteivät he voi mennä takuuseen siitä, että kaikki fanien tarjoamat lataukset olisivat turvallisia, miksi he kehoittavatkin pelistä kiinnostuneita varovaisuuteen.

Kaiken kaikkiaan fanipeliä ladattiin Uraniumin kotisivujen kautta 1,5 miljoonaa kertaa. Kehittäjät ovat kiittäneet pelaajia heidän antamasta ällistyttävästä tuesta.

Alkuperäinen uutinen 11.8.: Fanivoimin työstetty uusi epävirallinen Pokémon-roolipeli Pokémon Uranium on valmistunut. Monista aiemmista Pokémon-fanipeleistä uutukainen eroaa varsinkin kunnianhimoisuudellaan, sillä Uraniumista on löydettävissä niin uusi pelialue, verkkopelituki, kokonaan oma tarinansa kuin 150 uutta taskuhirviötä. Pääseepä poksuille myös juttelemaan pelissä.

Pelin teemaan sopien Uranium esittelee Pokémon-sarjaan myös uuden säteilykeskeisen taskuhirviötyypin. Uusi tyyppi ei ole tosin siitä aivan perinteisemmästä päästä, sillä mikä tahansa pokémon voi päätyä sen edustajaksi. Säteily kuvastaakin pelissä eräänlaisia saastuneita hirviöitä, jotka ovat tavanomaista aggressiivisempia yksilöitä ja näin ollen esimerkiksi hankalampia hallita.

Kaiken kaikkiaan Uraniumin pieni kehitystiimi käytti pelinsä luontiin enemmän tai vähemmän aktiivisesti noin yhdeksän vuotta. Peli on luotu RPG Maker -työkalujen voimin. Näin ollen se ei vaadi siis esimerkiksi minkäänlaista emulaattoria toimiakseen, vaan se on pelattavissa suoraan ihan perinteisellä Windows-koneella.

Peliin voi tutustua tarkemmin sen omien Wiki-sivujen kautta, josta löydettävissä on myös sen latauslinkki. Nähtäväksi toki jää, aikovatko Nintendo ja The Pokémon Company puuttua vielä fanipelin jakeluun.

Lähde: Kotaku 

Lisää luettavaa