Wii U:n myynnit kohosivat kymmeneen miljoonaan, tuotoittakaan Nintendo ei ole jäänyt

Nintendon Wii U -konsolin myynnit ovat ylittäneet nyt kymmenen miljoonan kappaleen rajan.

29.7.2015 23:34

Nintendon Wii U -konsolia on myyty maailmalla nyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Kioton pelijätti on vahvistanut luvun osana viimeisintä talousraporttiaan, jonka mukaan yhtiö teki huhti-kesäkuun aikana myös nettovoittoa noin 8,3 miljardia jeniä eli siis sellaiset 61 miljoonaa euroa.

Tulos on parannus viime vuodesta. Vuosi sitten yhtiö raportoi tehneensä vastaavalla ajanjaksolla nettotappiota 9,9 miljardia jeniä. Tuolloin sen liikevaihto jäi myös 75 miljardiin jeniin, kun nyt huhti-kesäkuussa liikevaihto oli 90,2 miljardia (n. 661 milj. euroa).

Liikevaihdosta 72 prosenttia Nintendo kertoo takoneensa Japanin ulkopuolella.

Menestyksessä yhtiötä ovat auttaneet erityisesti ”suotuisasti” myyneet Amiibot, joskin Nintendon mukaan 1,62 miljoonaa kappaletta myynyt Splatoon auttoi myös tuomaan hieman eloa Wii U:hun. Japanissa 3DS:llä menestyksestä nautti myös uusi kahden eri version muodossa myytävä Fire Emblem Fates, joka Nintendon mukaan on saanut oivan startin markkinoilla.

Kaiken kaikkiaan Nintendo kertoo myyneensä viime vuosineljänneksen aikana 0,47 miljoonaa Wii U:ta ja 1,01 miljoonaa 3DS:ää. Ohjelmistoja Wii U:lle myyntiin huhti-kesäkuussa 4,55 miljoonan kappaleen edestä ja 3DS:lle 7,92 miljoonaa kappaletta.

Tällä hetkellä Mario Kart 8 on Wii U:n menestynein peli. Sitä on kaupattu toistaiseksi peräti 5,43 miljoonan kappaleen edestä. 3DS:llä kärkeä pitävät edelleen Nintendon peleistä Pokémon X ja Y 13,99 miljoonan kappaleen yhteismyynneillään.

Loppuvuoden osalta Nintendolta voidaan odottaa kauppoihin vielä niin Wii U:n Super Mario Maker (11. syyskuuta), Project Zero: Maiden of Black Water (syksy), Xenoblade Chronicles X (joulukuu), Mario Tennis: Ultra Smash (joulu) ja Star Fox Zero (joulu) sekä 3DS:n The Legend of Zelda: Tri Force Heroes (joulu), Chibi-Robo! Zip Lash (marraskuu) ja Animal Crossing: Happy Home Designer (2. lokakuuta).  Jälkimmäiseksi mainitun pelin yhteydessä Nintendo on lanseeraamassa myös ensimmäisen satsin korttipohjaisia Amiiboja. Samalla kauppoihin saadaan 3DS:lle myös NFC-lukija, jonka myötä vanhemmilla 3DS-malleilla on mahdollista hyödyntää Nintendon Amiibo-tuotteita.

Nintendo-johtaja Satoru Iwatan menehtymisen myötä yhtiötä johtavat poikkeuksellisesti edelleen Nintendo-konkarit Shigeru Miyamoto että Genyo Takeda. Nintendo ei ole vielä kertonut, kenestä on tulossa Iwatan varsinaisen seuraaja ja milloin.

Lähde: Nintendo (1), (2), GamesIndustry

Lisää luettavaa