Tekijä: Ready at Dawn
Julkaisija: SCE
Pelikoneet: PSP
Julkaisuaika: huhtikuu

Kannettavan PlayStationin God of Waria on odotettu todella intohimoisesti. Toimitus sai käsiinsä ennakkoversioksi merkityn mutta täysin valmiin oloisen version pelistä, ja olemme testanneet sitä muutamien tuntien ajan.

gow-ensimmainen-kuva.jpg

Uskomattoman hienoa

Ensisekunneista lähtien on pakko ihmetellä, miten PSP-peli voi näyttää näin hyvältä. Chains of Olympus puristaa kaiken tehon konsolista, ja peli näyttää paikoin jopa paremmalta kuin PS2-versiot.

Erinomaisen grafiikan salaisuus piilee PSP:n prosessorissa. Sen kellotaajuus on 333 megahertsiä, mutta pelintekijät ovat saaneet käyttää sitä vain 233 megahertsin tilassa. Viime vuonna Sony antoi pelinkehittäjille mahdollisuuden käyttää konsolia täydellä teholla, vaikka se lisääkin akun kulutusta.

gow-toinen-kuva.jpg

Chains of Olympuksessa käytetään sekä 233 megahertsin että 333 megahertsin tiloja. PSP:n kaikki tehot otetaan käyttöön, kun ruudulla on paljon tavaraa ja peli käy raskaaksi. Samaa kikkaa käytetään muun muassa Star Wars: The Force Unleashedin uskomattoman näköisessä PSP-versiossa, johon Thomas tutustui viime viikolla LucasArtsilla.

Kun kone käy ylikierroksilla, alkuperäisten PSP-mallien akut saattavat tyhjentyä alle parissa tunnissa. Uudempien PSP-konsoleiden akut kestävät hieman pidempään. Tehotila on silti hintansa arvoinen, sillä peli on niin upea, että sitä varten voisi vaikka ostaa vara-akun.

gow-kolmas-kuva.jpg

Tuttua Kratosta

Upealta näyttävä peli myös toimii upeasti. Monissa PSP-peleissä kädet väsyvät ja kehno ohjaus raivostuttaa, mutta Chains of Olympus on sovitettu PSP:lle taidokkaasti. Kameraa ei tarvitse käännellä itse, ja pelaaja voi keskittyä mättämiseen. Ohjausta on muutettu PSP:lle sopivaksi, mutta radikaaleja muutoksia ei ole tehty. Ohjaaminen on siis yhtä sujuvaa kuin ennenkin. Väistäminen on tosin hankalaa, sillä se tehdään painamalla molemmat olkanapit pohjaan. PS2:lla väistöt tehtiin oikealla analogitikulla, mutta PSP:ssä ei sellaista ole.

gow-neljas-kuva.jpg

Myös pelin rytmi sopii kannettavalle konsolille. Taistelusta taisteluun liikkuva peli antaa silloin tällöin pelaajalle hengähdystaukoja, jolloin PSP:n voi laittaa virransäästötilaan. Peliä voi jatkaa, kun on taas aikaa. Näin käsikonsolien pelit pitääkin rytmittää.

Titaanien taistelu

Chains of Olympus sisältää tietenkin valtavia pomotaisteluja. Jättimäisiä hirmuja piestään tuttuun tyyliin ensin tosiaikaisesti ja sitten painelemalla ruudulle ilmestyviä näppäinsarjoja. Kratos hyödyntää ympäristöistä löytyviä aseita, kuten valtavilta varsijousilta näyttäviä ballistoja. Pomovastukset ja taistelut ovat todella eeppisiä. Välivideotkin ovat taattua laatua.

gow-pomotaistelu.jpg

Kratos, joka suunniteltiin pelimaailman äijimmäksi pääsankariksi, on oma itsensä. Testosteronia tihkuva sankari riehuu, tappaa ja käy naisissa entiseen tapaan. Chains of Olympus tuntuu tarjoavan aitoa God of War -toimintaa, vaikka peli onkin sovitettu paremmin kannettavalle PSP:lle sopivaksi.

God of War: Chains of Olympus julkaistaan PSP:lle Euroopassa huhtikuussa.

Lue täältä aikaisempi juttumme pelistä, josta voit myös ladata videon ja katsoa lisää kuvia.

Lue Pelaajalehti.comin aikaisempia ensitestejä arkistosta.

gow-copy.jpg

Lisää luettavaa