Valve: Yli 2 000 peliä on vahvistettu toimivaksi Steam Deckillä

Steam Deckillä on jo varsin vaikuttava pelikirjasto.

11.4.2022 07:13

Valve on kertonut uusimmat luvut Steam Deck -pelilaitteen kanssa yhteensopivien pelien määrästä.

Viime kuussa ensimmäiset Steam Deckit kuluttajien käsiin toimittanut Valve on julkaissut katsauksen laitteen ensimmäisen kuukauden ajalta. Raportin mukaan Steam Deckin kanssa yhteensopivaksi ja pelattavaksi vahvistettujen pelien määrä on kivunnut jo yli 2 000 peliin. Valven mukaan työ Steam-pelikirjaston testaamiseksi on edelleen kesken. Tämän vuoksi yhtiö on julkaissut pelaajille palautetyökalun, jonka avulla he voivat ilmoittaa, ovatko he samaa mieltä pelin yhteensopivuudesta Steam Deckin kanssa.

Steam Deckin ensimmäiseen kuukauteen on mahtunut myös muita uudistuksia. Valve kertoo BattlEye- ja Easy Anti-Cheat -huijauksenestosovellusten tuoneen kehittäjille ratkaisuja huijaukseneston tukemiseen Steam Deckillä, minkä ansiosta esimerkiksi Elden Ring ja Apex Legends on saatu toimimaan laitteella. Lisäksi yhtiö kertoo työskennelleensä tiiviissä yhteistyössä Microsoftin kanssa Xboxin pilvipelaamisen mahdollistamiseksi Steam Deckillä Edge-selaimen kautta.

Valven mukaan myös Steam Deckin Windows-tuen kehittäminen etenee mainiosti. Tällä hetkellä Steam Deck -käyttäjät voivat jo asentaa Windows 10:n laittelleen, mutta Steam Deckin pitäisi lähiaikoina saada tuki myös Windows 11:n edellyttämälle fTPM-teknologialle. Myös Windows-ääniajurien uskotaan valmistuvan lähiaikoina, minkä myötä Windowsin tulisi toimia mallikkaasti myös Steam Deckilllä.

Lähde: Valve

Lisää luettavaa