Uudet Pokémon-pelit Sword ja Shield ovat saaneet vauhdikkaan alun maailmalla. Nintendo tiedottaa, että pelikaksikkoa on myyty kuluttajille asti ensimmäisen viikon sisällä reilut kuusi miljoonaa kappaletta, mihin yksikään aiempi Switch-julkaisu ei ole yltänyt samassa ajassa.

Ennen Pokémoneja alustan nopeimmin kaupaksi käynyt peli oli Super Smash Bros. Ultimate. Sitä kaupiteltiin viikossa noin viisi miljoonaa kappaletta.

Sekä Japanissa että Yhdysvalloissa Swordin ja Shieldin kerrotaan yltäneen kahden miljoonan kappaleen myynteihin. Yhdysvalloissa on myös hehkutettu julkaisun olleen tähän asti tuotteliain Pokémon-sarjassa, minkä suhteen on toki auttanut tällä kertaa pelien noin 60 dollarin oletushintalappu.

Kuuden vuoden takaiset Pokémon X ja Y ylsivät aikoinaan ensimmäisellä viikollaan neljän miljoonan kappaleen myynteihin. Sunin ja Moonin julkaisu oli kolme vuotta sitten hajautetumpi, sillä Eurooppa sai pelit lähemmäs viikon muuta maailmaa jäljessä. Noin kahdessa viikossa niitä kaupiteltiin kuitenkin seitsemisen miljoonaa kappaletta.

Pokémon Let’s Go Pikachu ja Eevee ylsivät julkaissussaan viime vuonna kolmen miljoonan kappaleen tulokseen.

Lähde: Nintendo (1), (2), Daniel Ahmad (Twitter)

Lisää luettavaa