Uusia ominaisuuksia PSP:lle ja PlayStation 3:lle

Sonyn laitteiden multimediatoiminnot kehittyvät

14.9.2011 21:51

Sony paljasti tukun uusia ominaisuuksia ja ohjelmia PS3:lle ja PSP:lle tänään Leipzigin Games Convention -messuilla.

Yhtiö ilmoitti julkaisevansa PSP:lle navigaattorin vuoden loppuun mennessä. Go! Explore -nimeä kantava satelliittipaikannin on tehty yhteistyössä TeleAtlas- ja NavNGo-firmojen kanssa ja se hyödyntää tuoreimpia karttatietoja ja navigointiohjelmistoja. Suunnistaa voi jopa kolmiulotteisten karttanäkymien avulla.

Tämän lisäksi Sony tuo PSP:lle myös Go! Messenger -nimisen ohjelman, joka mahdollistaa video- ja äänikommunikaation sekä pikaviestinnän, joiden avulla PSP:n omistajat voivat pitää yhteyttä toisiinsa. Ilmaisen ominaisuuden saa tulevaisuudessa laiteohjelmistopäivityksen yhteydessä.

Sony myös kertasi, että syyskuussa julkaistava PSP:n Slim & Light -malli on 20 prosenttia aikaisempaa ohuempi ja kolmasosan kevyempi. Lisäksi käsikonsolissa on liitäntä, jolla sen voi liittää televisioon. Uutta PSP:tä kaupataan kolmessa värissä, jotka ovat Piano Black, Ceramic White ja Ice Silver.

Tämän lisäksi PSP:stä tulee myös rajoitetut Simpsons– ja Spider-Man-painokset, eli keltainen PSP mukanaan EA:n The Simpons Game ja punainen Spider-Man PSP, jonka mukaan paketoidaan Spider-Man 2 -peli ja Spider-Man 3 -elokuvan Blu-ray-versio.

PlayStation 3:lle julkaistaan PlayTV-ominaisuus eli teräväpiirto-tv-viritin, jonka avulla PS3:n omistajat voivat tulevaisuudessa käyttää konsoliaan televisio-ohjelmien kiintolevytallentimena. Ohjelmia voi hallita ja katsella vaikkapa PSP:llä langattoman yhteyden välityksellä. Ominaisuus on käytössä Englannissa, Ranskassa, Italiassa, Saksassa ja Espanjassa alkuvuonna 2008 ja se nähdään muissa Euroopan maissa myöhemmin.

Lisää luettavaa