Tietoturvaongelmat jatkuvat pelitaloilla: Konami ja Bohemia uusina murtokohteina

Bohemia Interactive ja Konami ovat kohdanneet tietoturvaongelmia käyttäjätietojen valuttua ulkopuolisten käsiin.

12.7.2013 23:59

Japanilaispelitalo Konami sekä tsekkiläistä alkuperää oleva Bohemia Interactive ovat joutuneet kohtaamaan tietoturvaongelmia. 

Arma-pelisarjasta tunnettu Bohemia on ilmoittanut, että sen verkkosivujen kautta on löydetty aukko, joiden myötä käyttäjien nimimerkkeihin, sähköposteihin ja salakirjoitettuihin salasanoihin oltaisiin päästy käsiksi. Luottokorttitiedot ja vastaavat ovat kuitenkin turvassa, sillä niitä ei sivujen tietopankeissa säilytetä.

Konami puolestaan raportoi kohdanneensa Konami ID -tunnustensa kanssa 35 000 luvatonta sisäänkirjautumista noin neljän miljoonaan kirjautumisyrityksen joukosta. Pelitalon mukaan näissä on käytetty ilmeisesti hyväksi ulkopuolisella palveluntarjoajalla ollutta vuotoa. ID-tunnuksiin liittyviin nimi-, osoite-, syntymäaika-, puhelinnumero- ja sähköpostiosoittetietoihin onkin näin ollen mahdollisesti päästy käsiksi ulkopuolisten toimesta.

Konami on kertonut ottaneensa yhteyttä niihin noin 35 000 henkilöön, joiden tunnuksia on käytetty luvatta. Muita se kehoittaa vaihtamaan Konami ID -salasanansa, minkä voi tehdä tämän linkin kautta.

Konami ID -tunnuksia on käytetty varsinkin PES-jalkapallopeleissä.

Bohemia puolestaan pakottaa kaikki sivulleen ja foorumeilleen kirjautuvat uusimaan salasanansa. Sen voi tehdä täällä.

Viime viikolla Ubisoft ja Nintendo ilmoittivat joutuneensa tietoturvamurtojen kohteeksi.

Lähde: Bohemia Interactive, Konami

Lisää luettavaa