APRILLIA! Suomen pelisivustoille yhteiset foorumit – Tervetuloa konsolisotimaan!

Suomalaiset videopelisivustot ovat päättäneet yhteistuumin siirtää keskustelun sekä nykyisistä että tulevista laitteista kokonaan uudelle internet-foorumille.

1.4.2013 21:25

Päivitys, 2. huhtikuuta:
Aprillia, syö silliä! Kyllä vain, Konsolisodat.fi oli mainittujen videopelisivustojen yhteisjekku, kiitos kaikille osallistuneille.

Alkuperäinen kirjoitus:
Seuraavan konsolisukupolven lähestymisen johdosta suomalaiset videopelisivustot ovat päättäneet yhteistuumin siirtää keskustelun sekä nykyisistä että tulevista laitteista kokonaan uudelle internet-foorumille.

Tällä päivämäärällä Pelaajalehti.com, Peliplaneetta, Como, Dome.fi ja MuroBBS, Gaming.fi, KonsoliFIN, Livegamers, Sett.fi ja V2.fi tulevat lukitsemaan keskustelualueidensa orastavat konsolisotaketjut, ja keskustelu siirretään yhteisvoimin perustetulle Konsolisodat.fi-foorumille.

Pelaajalehti.comin osalta lukitus tapahtuu päivän päätteeksi teknisistä syistä.

Uuden keskustelualueen taustalla tärkeimpänä syynä on vanhojen sivustojen moderaattorien väsyminen, sillä huonot ja perustelemattomat mielipiteet ovat aiempinakin siirtymäkausina tuottaneet päänvaivaa ja hermolomia niin ylläpitäjille kuin keskustelijoille.

– Suomalaiset Moderaattorit ry:n kevätkokouksessa havaittu väsyminen jäsenten keskuudessa on tärkein syy uuden sivuston perustamiselle. Vaativaa työtä tekevät jäsenemme olivat yksimielisiä siitä, että on korkea aika muutokselle. Uusi rauhanomaisempi ilmapiiri tutuilla keskustelualueilla sekä uutiskommenteissa auttaa henkilöstöämme jaksamaan ja täten pidentämään työuria, kertoi järjestön puheenjohtaja S. Enso Putkinen.

– Jo vuosien ajan olemme halunneet edistää keskustelualueidemme mainetta eliittifoorumeina, jonne halutaan vain älykkäitä ihmisiä. Yhteistyössä perustettu ja moderoimattomana pysyvä Konsolisodat.fi tarjoaa heikommalle ainekselle oman paikan, jossa temmeltää ilman seuraamuksia, jatkaa Putkinen.

– Hallituksen ajama sote-uudistus on levinnyt nyt myös verkkoon. Yhdistämällä Kyproksella sijaitsevat konsolisota-alueet yhdeksi roskafoorumiksi voimme elvyttää elinvoimaiset keskustelupaikat toimiviksi kokonaisuuksiksi. Muutoksen aika on tullut, kuten keisari Pirk niin hyvin totesi, säestää Konsolisodat.fi:n hallituksen jäsen Oona Pina.

– Uudella foorumilla tasa-arvo paranee, tehokkuus ja vaikuttamisen mahdollisuudet lisääntyvät, eri palvelut integroidaan tehokkaammpin käyttäjälähtöisiksi kokonaisuuksiksi, Pina jatkaa.

Konsolisodat.fi-keskustelualueelle ei olla aikeissa värvätä pysyviä ylläpitäjiä tai moderaattoreita. Tarkoituksena on, että päivittäin eniten viestejä lähettävät keskustelijat saavat olla seuraavan päivän ajan täysillä moderaattorivaltuuksilla palkittuja valvojia.

-Eräs sivuston tärkeimmistä uusista toiminnoista on valmiiden meemipohjien tarjoaminen. Memegenerator.org-sivuston kanssa yhteistyössä rakennettu yksinkertainen editori tekee osallistumisesta entistäkin helpompaa ja vaivattomampaa. Keskustelijoiden ei nyt tarvitse vaivalloisesti siirtyä ulkoiseen verkkopalveluun luodakseen meemejä, vaan uudet, hauskat ja nasevat kuvat voi kustomoida suoraan keskustelujärjestelmän kautta, kehuu Putkinen.

Uusi keskustelualue on avattu tänään. Taustalla käydään kuitenkin yhä neuvotteluja myös muiden pohjoismaalaisten sivustojen liittymisestä mukaan talkoisiin, sillä keskustelun monikulttuurisuuden lisääntyminen ihonväristä, äidinkielestä tai iästä riippumattomaksi on olennainen osa sivuston ohjelmajulistusta. Ohjelman toinen tukijalka on tarjota pelaajakansalle mahdollisuus argumentoida tulevista konsoleista sukupolvensa voittaja.

Tervetuloa sotimaan!
www.konsolisodat.fi

Lisää luettavaa