Valve on julkistanut dataa Steam-käyttäjien suosimista peliohjaimista. Virallisessa blogiartikkelissaan yhtiö kertoo palvelusta löytyneen vuodesta 2015 lähtien kaikkiaan 30 miljoonaa käyttäjää, jotka ovat rekisteröineet käyttöönsä ainakin yhden peliohjaimen, ja 15 miljoonaa, joilla on käytössään useampiakin ohjaimia.

Kaikista ohjaimista suosituin on ollut Xbox 360 -ohjain, jota on rekisteröity eri käyttäjätilileille 27,2 miljoonaa kertaa. Tämän perässä tulevat Xbox One -ohjain (11,5 miljoonaa) ja PlayStation 4 -ohjain (12,2 miljoonaa). Valve huomioi, ettei Xbox-ohjaimien suosio ole mitään sattumaa, vaan sen taustalla on oikeaa yrittelijäisyyttä Microsoftin osalta.

– Vuosikymmen sitten Microsoft päätti alkaa ajamaan XInputin käyttöä perusprotokollana. Se sai pelikehittäjiltä laajaa tukea. Ohjainten sisäänrakennettu tuki on pitkälti XInput-tukea, minkä vuoksi Xboxin ohjain on hyvä valinta sujuvalle pelaamiselle, blogissa todetaan.

Switchin Pro-ohjain tekee parhaillaan kuitenkin kovaa nousua suosiossaan. Siitä lähtien kun Steam päivittyi laajalla Pro-ohjaintuella, on sen käyttö noussut vauhdilla ja nykyisin niitä on rekisteröity käyttäjille noin 460 000. Viime kuussa omistusprosenttien perusteella Switch-ohjain oli toiseksi käytetyin ohjain palvelussa.

Steam-ohjain ei ole sekään unohtunut pelaajien keskuudessa. Kaikkiaan niitä on myyty 1,3 miljoonaa kappaletta ja rekisteröity käyttöön 1,5 miljoonaa kertaa. Steam-ohjainyhteisön hehkutetaan pelaavaan myös eniten pelejä, mikä on saanut apua muun muassa siitä, kuinka ohjain on suunniteltu toimimaan sellaistenkin pelien kanssa, joista ei virallista ohjaintukea löydy.

Kokonaisuudessaan blogi on löydettävissä tästä.

Lisää luettavaa