Steam ryhtyy taisteluun ”arviopommituksia” vastaan

Arviopommituksia ei enää huomioida Steamin käyttäjäarvioiden pistemäärissä.

18.3.2019 06:56

Valve on kertonut ryhtyvänsä toimiin Steamin käyttäjäarvioiden väärinkäytöksiä vastaan.

Yhtiön suunnitelmien mukaan se aikoo vähentää niin kutsuttujen ”arviopommitusten” vaikutuksia pelien käyttäjäarvosanoihin. Valven kehittämän työkalun avulla Steamin käyttäjäarvioista voidaan tunnistaa arviointivääristymiä, joka liittyy varsinaiseen peliin liittymättömiin seikkoihin. Havaitun arviopommituksen aikana kyseiselle pelille annetut arviot eivät vaikuta käyttäjäarvioiden kokonaispisteytykseen. Halutessaan käyttäjät voivat kuitenkin määritellä Steamin asetuksissa, että myös vääristymät otetaan huomioon arviointipisteytystä laskettaessa.

Valve ei ole eritellyt mitä se tarkalleen ottaen laskee asiaan kuulumattomaksi arvioksi. Yhtiö käyttää kuitenkin esimerkkinä valituksia pelin kopiosuojauksesta tai käyttäjäsopimuksen muutoksista.

-Pohdimme niitä ja samankaltaisia seikkoja pitkään, Valven blogipäivityksessä todetaan.

-Ne eivät ole tarkasti ottaen osa peliä mutta häiritsevät osaa pelaajia. Päätimme pitää niitä lopulta asiattomina. ”Tavallinen” Steamin pelaaja ei yleensä välitä niistä, joten yleisarvio on täsmällisempi ilman niitä. Uskomme lisäksi, että DRM-tyyppisiä asioita tärkeinä pitävät pelaajat tutkivat pelejä muutenkin tarkemmin ennen ostopäätöksen tekemistä. Sen vuoksi arviointipiikkien arvioinnit säilytetään järjestelmässä. Arviointeja hetken tutkimalla voi päätellä, onko asia tärkeä.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa