Parhaillaan käynnissä olevilla PlayStation Day -messuilla paljastettiin muutamia yksityiskohtia tulevista PlayStation-tuotteista. Sonyn pitämässä lehdistötilaisuudessa mainittiin PS3:n myyneen Euroopassa yli viisi miljoonaa kappaletta, joka on Sonyn David Reevesin mukaan saman verran kuin Xbox 360:tä on myyty samalla alueella.

Samalla vahvistettiin Metal Gear Solid 4 -paketin ilmestyminen Euroopassa. Kyseessä oleva paketti sisältää siis PlayStation 3:n 40 gigatavun mallin sekä konsolin yhden hehkutetuimmista peleistä.

Killzone 2 on isosti esillä tapahtumassa. Pelin julkaisu tapahtuu vuoden 2009 helmikuussa. Thomas Puha on paikan päällä näkemässä ja kokeilemassa Killzonen jatko-osaa, joka näyttää erittäin hyvältä sen graafista ulkoasua, toimintaa, tehosteita ja ruudunpäivitystä myöten. Peli on siis täysin pelattavassa kunnossa.

PS3:n digiboksiksi muuttava PlayTV-lisäpalikka ilmestyy syyskuussa noin 99 euron hintaan. Muita syksylle sijoittuvia julkaisuja ovat muun muassa Resistance 2, LittleBigPlanet ja aiemmin tänään esillä ollut Motorstorm 2, jonka nimeksi vahvistettiin Motorstorm: Pacific Rift. Pelissä raskaampi ajoneuvo pystyy nyt jyräämään reittiä viidakon läpi hajottaen puita ja pensaita, kun taas kevyemmillä ajoneuvoilla esteitä täytyy kiertää.

DICE hehkuttaa PlayStation 3:a ja näyttää Mirror’s Edgeä, joka vakuuttaa.

Kaz Hirai esiintyi ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn Tokyo Game Show -messujen. Hirai totesi, että tämän vuoden PlayStation-valikoima tulee olemaan huomattavasti viime vuotista kovempi ja myönsi, että viime vuonna tarjonta ei ollut tarpeeksi laadukasta saati monipuolista. Sonyn Computer Entertainment Europen johtaja David Reeves vahvisti ladattavien TV-sarjojen ja elokuvien olevan edelleen matkalla myös PS3:lle, mutta tämä ei paljoa vakuuttanut, sillä samaa mies totesi viime elokuussa Games Convention -messuilla.

Sokerina pohjalla: Sony järjestää Nissanin kanssa yhteistyössä Gran Turismo 5: Prologue -kilpailun, jonka voittaja pääsee rallikuskikoulutukseen ja osallistumaan oikeaan kisaan Dubaissa. Lisätietoja tästä kilpailusta on luvassa myöhemmin!

Lisää luettavaa