Suomalaisessa hevibändi Sonata Arcticassa mainetta niittänyt Jani Liimatainen soittaa Halo 3:n musiikkia sinfoniaorkesterin kanssa Tukholmassa ensi keskiviikkona 26. syyskuuta.

Pelimaailma kohtaa baletin, rockin ja sinfoniaorkesterin Halo 3:n julkaisupäivänä, kun Tukholman Bernwaldhallenissa järjestettävässä konsertissa soitetaan Halo-trilogiasta tuttuja sävelmiä. Lavalle astuu yhteensä 40 soittajaa ja 12 kuorolaulajaa.

Halo-sarjan musiikit ovat erittäin arvostettuja musiikin ammattilaisten, pelaajien ja kriitikoidenkin keskuudessa. Konsertissa esiintyvä Sonata Arctican entinen kitaristi Liimatainen kertoo itse pelaavansa pelejä lähinnä rentoutumismielessä. Hän pitää pelimusiikista ja arvostaa muun muassa Final Fantasyista tutuksi tullutta Nobuo Uematsua.

Lavalle astuu tanssimaan Halosta tuttuja hahmoja, joihin kuuluu myös taustalla rytmittelevä Master Chief. Esityksen tanssijoiden asusteista vastaa tanskalainen muotitalo Bruuns Bazaar ja koreografiasta Alexandra Campbell.

Konsertissa esiintyy myös Backyard Babies, joka soittaa Halo-trilogian inspiroimaa musiikkia. Sen lisäksi illan aikana nähdään Daniel Espinosan ohjaama machinima-elokuva.

Lippuja konserttiin myy Ticnet.

Lisää luettavaa