Shenmue III:n joukkorahoitushanat laitettiin umpeen – kaivattua jatko-osaa tuettiin 7 miljoonan dollarin voimalla

Kehittäjä Ys Net on vahvistanut Shenmue III:n viralliset joukkorahoituslukemat.

24.11.2018 06:08

Shenmue III:a kehittävä Ys Net on päättänyt virallisesti peliä varten tehdyt erilaiset joukkorahoituskampanjat. Firma on varmistanut, että kaiken kaikkiaan pelin kehitystä on tuettu 81  087 tahon toimesta, mikä on johtanut kokonaisuudessaan 7 179 510 dollarin pottiin.

Selvästi isoimman osan rahasta Ys Net nappasi kolme vuotta sitten pelin Kickstarter-kampanjalla, joka tuotti kaiken kaikkiaan 6 333 295 taalaa. Jälkeenpäin pelin omilla sivuilla pidettiin vielä myös päällä niin sanottua Slacker Backer -tukimahdollisuutta, mitä kautta peliä tuettiin siis noin 800 000 dollarilla. 

Reilulla kuudella miljoonalla Shenmue III on yhä eniten rahaa Kickstarterin kautta kerännyt yksittäinen videopeli. Koko joukkorahoitussummallaan se kuitenkin kalpenee parillekin nimikkeelle. Ultima-luoja Richard Garriottin  Shroud of the Avatar: Forsaken Virtuesin kokonaissumma pyörii noin 12 miljoonassa, kun taas joukkorahoitusjättiläinen Star Citizen ampaisi hiljattain ohi häkellyttävän 200 miljoonan rajan.

Pelinkehityksessä reilut seitsemän miljoonaa dollaria on edelleen hyvin maltillinen määrä rahaa projektille. Ys Net ei olekaan tuomassa Shenmue III:a myyntiin täysin yksikseen, vaan parhaillaan peliä auttaa viimeistelemään myös julkaisija Deep Silver. Pelistä tähän mennessä nähty materiaali on yhtälailla jo antanut vahvoja merkkejä siitä, että tulossa on hyvin rajatulla budjetilla tehty jatko-osa aikoinaan kunnianhimostaan tunnetulle sarjalle.

Nykysuunnitelmien mukaan Shenmue III:n julkaisun pitäisi tapahtua usean lykkäyksen jälkeen ensi vuonna 27. elokuuta. Tulossa se on PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa