Saavutuksistaan riisuttu entinen Donkey Kong -mestari lupaa: ”osoitamme, että kaikki tehtiin ammattimaisesti ja sääntöjen mukaan”

Billy Mitchell ei ole tyytymässä porttikieltoonsa, vaan lupaa todistaa syyttömyytensä huijauksiin.

16.4.2018 22:16

Kolikkopelien piste-ennätyspiireistä viime viikolla porttikiellon saanut Billy Mitchell on julkaissut lausunnon koskien tälle langetettua tuomiota.

Lyhyellä YouTube-videolla Mitchell antaa ymmärtää, ettei hänen tuomion kohteeksi joutuneet saavutukset ole saaneet syntyä vilunkipelillä ja että hän olisi todistamassa tämän vielä tulevaisuudessa. Toistaiseksi tätä hetkeä jouduaan kuitenkin odottamaan, sillä ilmeisesti todistusainestojen kokoamiseen menee oma aikansa.

Mitchell on ollut yksi tunnetuimpia klassisten kolikkopelien kilpapelaajia. Hänen on katsottu olleen muun muassa ensimmäinen henkilö, jonka on koskaan taltioitu yltäneen täydelliseen peliin alkuperäisessä Pac-Manissa.. Hän hallitsi pitkään myös alkuperäisen Donkey Kong –kolikkopelin piste-ennätystä, mihin liittyen julkaistiin vuonna 2007 myös dokumentti The King of Kong.

Mitchellin saavutukset pyyhittiin viime viikolla peliennätyksiä kirjaavan Twin Galaxiesin toimesta, kun järjestö katsoi Michellin rikkoneen sääntöjä muutamilla tuoreimmilla Donkey Kong -suorituksillaan. Twin Galaxiesin mukaan videoanalyysit paljastivat, että toisin kuin Mitchell oli antanut ymmärtää, ei kyseisiä suorituksia oltu tehty muokkaamattomalla Donkey Kong -kolikkopeliraudalla.

Nähtäväksi jää, miten Mitchell aikoo todistaa väitteensä rehellisyydestään. Huijaustuomiosta huolimatta mies on osoittanut julkisuudessa olevansa oikeasti kyvykäs pelaamaan klassikkopelejä.

Lisää luettavaa