Red Dead Redemption 2 on jättimenestys – historiallinen avaus jäi ainoastaan yhden viihdejulkaisun jalkoihin

Rockstarin hartaasti odotettu Red Dead Redemption 2 on kelvannut pelaajille.

30.10.2018 15:47

Rockstarin hartaasti odotettu Red Dead Redemption 2 on kelvannut pelaajille. Pelin julkaisija Take-Two kertoo, että viime viikon perjantaina kauppoihin saapunut lännenseikkailu tuotti julkaisuviikonloppunaan peräti 725 miljoonaa dollaria, eli lähestulkoon 640 miljoonaa euroa.

GamesIndustry.bizin mukaan kyseessä on historian toiseksi suurin viihdejulkaisu. Menestyneempi avaus löytyy sekin Rockstarin hallusta, sillä Grand Theft Auto V haali yli miljardin dollarin tuotot kolmen ensimmäisen päivänsä aikana. GTA V:n julkaisu tosin asettui kalenterissa viikonlopun sijaan tiistaille. 

Sivusto raportoi myös, että Arthur Morganin seikkailut villissä lännessä ovat rikkoneet ennätyksiä muun muassa PlayStation Storessa. Se on tällä hetkellä verkkopalvelun historian ennakkotilatuin peli, minkä lisäksi se nousi palvelun tuottoisimman avausviikonlopun haltijaksi.

Red Dear Redemption 2 on kerännyt myös runsaasti kehuja maailmalla. Pelin arvostelukeskiarvo Metacritic-palvelussa on kirjoitushetkellä 97 pistettä sadasta sekä PlayStation 4:llä että Xbox Onella, joskin testien mukaan peli pyörii teknisesti parhaiten Xbox One X:llä.

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn mukaan peli kiinnostaa myös suurta osaa suomalaisia pelaajia.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa