Sony: PlayStation 4 -konsoleista vajaa prosentti viallisia

Sony on antanut lausunnon liittyen pelkoon PlayStation 4:n toimivuusongelmista. Yhtiön mukaan ongelmista kärsii vajaa prosentti laitekannasta.

20.11.2013 03:55

PlayStation 4 sai julkaisunsa Pohjois-Amerikassa viime perjantaina, mikä on luonnollisesti puhuttanut pelaajia kiivaasti vielä tälläkin viikolla. Täysin positiivisissa merkeissä keskusteluja ei ikävä kyllä ole yksinomaan myöskään vietetty, sillä huoli konsolin kestävyydestä on luonnollisesti ollut yksi asia, joka on nostanut päätään.

Viime päivien aikana netissä on voinut törmätä raportteihin PS4-konsoleista, jotka esimerkiksi kärsivät sykkivän sinisen valon viestimästä käynnistysongelmasta tai jonkinlaisista muista toimivuushäiriöistä, kuten HDMI-portteja koskevista vioista tai ylikuumenemisesta. Koska PlayStation 4 on ollut markkinoilla Amerikassa vasta viikon, on toistaiseksi ollut hankala hahmottaa, miten laajoja ongelmat lopulta varsinaisesti ovatkaan.

Antaakseen hieman perspektiiviä tapahtumiin, on laitevalmistaja Sony tarjonnut yhdysvaltalaiselle pelimedialle lyhyen tiedotteen tapahtumaa koskien. Sen mukaan” vajaa yksi prosentti” PlayStation 4:n laitekannasta kärsisi jonkinlaisista ongelmista, jotka kaikki eivät myöskään johdu välttämättä vain yhdestä yksittäisestä tietystä tekijästä. Sony kertoo muun muassa ymmärtävänsä, että osa laitteista on saattanut hyvinkin vahingoittua jo ihan tuotteiden kuljetusten yhteydessä.

Yhtiö huomauttaa, että uuden myyntituotteen esittelyn yhteydessä lukema on ollut odotettavissa.

Mikäli pelaajat ovat kohdanneet rikkinäisen konsolin, on Sony pyrkinyt paikkaamaan tilanteen Amerikassa nopeasti. Elektroniikkajätti on luvannut, että vialliset koneet vaihdetaan välittömästi nopeutettuja toimituksia hyödyntäen.

Sony julkisti viime sunnuntaina myyneensä PlayStation 4 -konsoleita kuluttajille jo yli miljoona kappaletta laitteen julkaisupäivänä. Euroopassa uutuuskonsoli nähdään marraskuun 29. päivä.

Lähde: IGN, Kotaku, Gameinformer

Lisää luettavaa