Piraattipeli Atlasin kehittäjät pahoittelevat karikkoista varhaisjulkaisua

Atlas-merirosvopelin julkaisu on ollut kivinen ja kehittäjät ovat pahoitelleet asiaa.

30.12.2018 13:27

Ark: Survival Evolved -tekijöiden uusi verkkopeli Atlas sai näin joulukuussa varhaisjulkaisunsa, mutta ei erityisen ruusuisesti. Pelin early access -debyytti viivästyi ensinnäkin viime hetkellä pariinkin otteeseen, minkä jälkeenkin pelaajat ovat kritisoineet sitä muun muassa suorituskyvystä, palvelinten epävakaisuudesta, bugeista ja sisällön yleisestä epätasapainosta. 

Tämänviikkoisessa Steam-kirjoituksessa kehittäjä Grapeshot Games on myöntänyt, ettei varhaisjulkaisu ole tapahtunut ongelmitta ja pahoitellut asiasta Atlas-yhteisöä. Sen mukaan se aliarvioi ensinnäkin palvelinrasitteen, joka pelillä oli edessä isojen pelaajamäärien johdosta. Studio kertoo myös epäonnistuneensa pitämään julkaisukiireiden alla mielessään kokonaiskuvaa hankkeestaan, miksi sen kommunikaatio pelaajien kanssa ollut heikompaa kuin sen olisi pitänyt olla.

Atlasin ongelmia kehittäjät lupaavat lähestyä kiivaalla päivitystahdilla, jonka voimin pelin pitäisi saada päivittäin viilauksia ainakin joko sen palvelinta tai asiakasohjelmaa koskien. Erityisesti Grapeshot Games kertoo panostavansa näin ensialkuun pelin tekniseen vakauteen päivittämällä esimerkiksi palvelintensa toiminnallisuutta. Yksityiskohtainen lista viimeisimmistä viilauksista on löydettävissä lähdelinkistä.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa