Nykyinen konsolin peliohjain on monien mielestä aivan liian monimutkainen ja hankala normaalin ihmisen hallittavaksi. Kahdeksan nappia, ristiohjain ja kaksi analogitattia sisältävät paljon opeteltavaa. Hankalammaksi asian tekee se, että osassa peleistä napeille on useita eri käyttötarkoituksia. Pahimmillaan nappuloiden käyttötarkoitus muuttuu sitä mukaan kun pelitilanteet muuttuvat. Autossa A-nappi voi olla kaasu, mutta jalankulkiessa sillä hypätään.

Fable 2:ta parhaillaan työstävä Peter Molyneux kertoo hänen unelmoivan siitä, että peliä pelaamattomatkin voivat päästä peliin heti sisään ilman että heidän täytyy opiskella ohjaimen käyttöä tuntikausia.

Sonylta juuri lähtenyt Phil Harrison taas tokaisee: ”kun ojennat peliohjaimen jollekin, joka ei sitä osaa käyttää, on melkein kuin ojentaisit hänelle käsikranaatin ilman sokkaa.”

”Näin pari viikkoa takaperin kun kaksivuotias pelasi iPhonella. Hän oli oppinut sen käyttöä jo ja sen ikäinen kuvittelee kaiken teknologian toimivan samoin. Niinpä tämä kaksivuotias yrittää vaihtaa television kanavaa painamalla sen ruutua, sillä näin iPhonekin toimii”, Harrison kiteyttää ja jatkaa: ”2-vuotias on oikeassa ja kaikki me muut väärässä. Apple ansaitsisi aploodit innovaatioistaan”.

Lähde: Games Industry & Kotaku

Lisää luettavaa