Muiden pelien parodiointi pelialalla on melko ennennäkemätöntä. Siinä missä elokuvissa parodioita on nähty jo vuosikymmeniä, peleissä se on vielä suhteellisen koskematon aihepiiri. TimeSplitters parodioi varovasti muutamia pelejä ja elokuvia, ja nyt The Simpsons Game on viemässä tätä uudelle tasolle.

Asia herättää kuitenkin vastalauseita. Rockstar valitti kehittäjille Leipzigin messuilla nähdyistä Grand Theft Scratchy -julisteista. Pelin julkaiseva EA on nyt vahvistanut, että peliin tehdään leikkauksia, mutta ei tarkkaan suostu kertomaan, millaisista leikkauksista on kysymys ja mitä peliin jätetään.

Toisaalta peli on myös herättänyt hilpeyttä ja ihastusta. Harmonixin edustaja kertoi, että firmassa tykättiin kovasti siitä, että heidänkin pelinsä, Guitar Hero, pääsi Simpsoneihin mukaan. Leipzigin pelimessuilla nähtiin Sitar Hero -julisteita, joita Harmonixin työntekijät halusivat tilata myös itselleen.

The Simpsons Gamen pääohjelmoija Greg Rizzer kertoo näkevänsä parodioinnin ennemmin kunnianosoituksena kuin loukkauksena alkuperäisten pelien kehittelijöitä kohtaan.

Peli sisältää muun muassa kohtauksia nimeltä Medal of Homer, Shadow of Colossal Donut ja Bartman Begins.

Lähde: Computer and Video Games

Lisää luettavaa