Pelijulkaisija Bigben haluaa kehitysmahdiksi – WRC-rallipelien tekijät tarttuivat viimeisimpänä haaviin

Bigben tekee sijoituksia, joilla se vankistaa asemaansa pelimarkkinoilla.

3.10.2018 21:56

Ranskalaisjulkaisija Bigben Interactive on ostanut kokonaisuudessaan samassa maassa hääräävän ajopelikehittäjä Kylotonn Racingin. Jo ennalta Bigbenilla on ollut hallussaan 45 prosenttia studiosta, mutta lokakuun 2. päivä se hankki haltuunsa myös loput 55 prosenttia perustaja Roman Vincentilta.

Ostosta huolimatta Kylotonnin kerrotaan säilyttävän autonomisen asemansa ja että Vincent jatkaa studiossa hallintoasemassa. Tällä tarkoituksena on varmistaa studion tuotosten jatkuva kehitys.

Tällä hetkellä Kylotonn tunnetaan parhaiten WRC-rallipelien viimeisimpänä tekijänä. Yhtälailla se loi hiljattain myös uusimman V-Rallyn

Bigben on tehnyt viime aikoina isoja sijoituksia nimenomaan pelinkehitysvoimaan. Syyskuussa se kertoi hankkineensa parhaillaan toimintaroolipeli Warhammer: Chaosbanea tekevän Eko Softwaren, mitä ennen kesällä parhaillaan Call of Cthulhua työstävä Cyanide siirtyi myös sen haltuun. Cyaniden hankinta oli yhtiölle erityisen mielenkiintoinen, sillä kyseisellä studiolla on ollut tavanomaisesti läheinen suhde toiseen ranskalaisjulkaisijaan, Focus Home Interactiveen.

Hankintojen on määrä auttaa Bigbenia tuomaan markkinoille säännölliseen tahtiin laadukkaita pelijulkaisuja.

Viimeaikaisia pelejä Bigbenilta ovat olleet WRC-sarjan ja V-Rally 4:n lisäksi esimerkiksi Sherlock Holmes: The Devil’s DaughterFlatOut 4: Total Insanity , Outcast: Second Contact ja Tennis World Tour. Sen tulevia pelejä edustaa muun muassa Cthulhu-mytolohiasta ammentava The Sinking City

Lähde: Bigben

Lisää luettavaa