Pelialan historian suurin yrityskauppa astuu voimaan huomenna

Take-Twon ja Zyngan yrityskauppa toteutuu huomenna.

22.5.2022 11:34

Pelialan tähänastisen historian suurin yrityskauppa toteutuu huomenna.

Pelijätti Take-Two Interactive ostaa kaupassa selainpohjaisista ja mobiililaitteille julkaistuista peleistään tunnetun Zyngan 12,7 miljardilla dollarilla. Kaupankäynti Zyngan osakkeilla päättyi perjantaina, jolloin yhtiön osakkeet poistettiin myynnistä NASDAQ-pörssistä. Maanantaina Zyngasta tulee osa Take-Twota.

Take-Twon mukaan Zyngan hankkiminen kasvattaa etenkin yhtiön ilmaiseksi pelattaviin peleihin liittyvää osaamista. Zyngan voimin yhtiö voi myös tuoda konsoleilta ja pc:ltä tunnettuja pelisarjojaan mobiililaitteille.

Kyseessä on toistaiseksi pelialan historian suurin yrityskauppa. Kärkipaikka saattaa kuitenkin jäädä lyhytaikaiseksi, sillä Microsoft kertoi alkuvuodesta aikovansa hankkia Activision Blizzardin 68,7 miljardin dollarin kauppasummalla. Kaupan on määrä toteutua ensi vuoden aikana.

Microsoftin ja Activisionin kaupan toteutuminen ei kuitenkaan ole vielä varmaa, vaikka Activisionin osakkeenomistajat hyväksyivätkin kaupan viime kuussa. Yrityskauppa edellyttää vielä Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovien viranomaisten hyväksyntää, minkä saamisesta ei ole takeita.

Lähde: Take-Two Interactive

Lisää luettavaa