Pandora-seikkailut joutuvat vielä odottamaan – Ubisoftin Avatar-peli viivästyy ainakin ensi vuoteen

Pandemia-ajan vaikutukset näkyvät harmillisesti edelleen studioiden julkaisukalentereissa.

23.7.2022 17:30

Ubisoft on kehitellyt uutta videopeliä James Cameronin vuoden 2009 hittielokuva Avatarista jo hyvän aikaa; peli julkistettiin vuonna 2017. Avatar: Frontiers of Pandoran oli aluperin määrä saapua pelikansan hyppysiin mahdollisesti jo kuluvan 2022 aikana, mutta nyt sen viivästyminen on varmistunut.

Ubisoftin julkaiseman raportin mukaan Frontiers of Pandora tullee näkemään päivänvalon aikaisintaan huhtikuussa 2023. Julkaisu saattaa kuitenkin venyä jopa keväälle 2024 saakka. Peli ei siis harmillisesti ehdi markkinoille samaan saumaan joulukuussa ensi-iltansa saavan jatko-osaelokuvan, Avatar: The Way of Waterin, kanssa. Syyksi viiveelle kerrotaan pandemia-ajan aiheuttamat komplikaatiot töiden toteutuksen aikatauluissa.

 

Pelin virallisen synopsiksen mukaan pelaajat pääsevät astumaan Na’vi-soturin sinisiin saappaisiin ja suuntaamaan avoimen maailman seikkailuun Pandoran aiemmin tutkimattomille läntisille seuduille. Pelin tarinasta vastaa käsikirjoittajakonkari Anna Megill, jonka repertoaarista löytyy myös mm. Control, Murdered: Soul Suspect ja Dishonored:Death of the Outsider.

Avatar: Frontiers of Pandora on saapumassa pelattavaksi PlayStation 5 ja Xbox Series X/S -konsoleille sekä Microsoft Windowsille, Amazon Lunaan ja Stadiaan.

Lähde: Ubisoft, IGN

Lisää luettavaa