Overwatch Leaguen ammattilaispelaajille vähintään 50 000 dollarin vuosiansiot

Blizzard on paljastanut Overwatch Leaguen ammattiurheilutyylien pelaajasopimuksen raamit.

27.7.2017 12:01

Overwatch Leaguen pelaajat saavat ihan mukavan toimeentulon Blizzardin pelaajasopimuksen ehtojen perusteella.

Liigaan osallistuvien joukkueiden on pelaajien minimipalkka on 50 000 dollaria vuodessa. Lisäksi joukkueiden on tarjottava pelaajilleen sairausvakuutus sekä eläkesäästämissuunnitelma. Pelaajien kanssa tehdään yhden vuoden taatut sopimukset, jotka sisältävät option jatkovuodesta. Overwatch Leaguen joukkueiden on myös jaettava suoraan pelaajille vähintään puolet joukkueen ansaitsemista suoritusbonuksista, kuten pudotuspelien ja muiden tapahtumien voittorahoista.

Ensimmäisen kauden aikana Overwatch Leaguessa jaetaan joukkueille bonuksia 3,5 miljoonan dollarin edestä. Kauden mestarijoukkue saa vähintään miljoonan dollarin palkinnon, eli voittajajoukkueen pelaajien kesken jaetaan vähintään puolen miljoonan dollarin palkintopotti.

Overwatch League pyörähtää käyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta pelaajasopimusten neuvotteleminen tapahtuu elokuun alusta lokakuun loppuun kestävän jakson aikana. Kyseisellä jaksolla kaikki Overwatch-pelaajat ovat joukkueiden näkökulmasta vapaita agentteja, joten potentiaalisia Overwatch-ammattilaisia on melkoinen joukko.

Lähde: Overwatch League

Lisää luettavaa