Oletko valmis selviytymään nälkäisiltä dinosauruksilta? Jurassic Park: Survivalista saatiin herkullisia lisätietoja

Isla Nublarin petosauruksilta selviytyminen tulee vaatimaan älykkyyden, sisukkuuden ja kärsivällisyyden yhdistelmää.

13.6.2024 15:00

Universal Products & Experiencesin vastaava tuottaja John Melchior ja Saber Interactiven luova johtaja Oliver Hollis-Leick kertoivat tuoreessa IGN:n haastattelussa uutta tietoa tulevasta Jurassic Park: Survival -pelistä.

Universalin ja Saber Interactiven yhteistyössä tekemä Jurassic Park: Survival paljastettiin alun perin joulukuisessa The Game Awards -tilaisuudessa.

Peli sijoittuu haastattelun tietojen mukaan vuoteen 1993 ensimmäisen Jurassic Park -elokuvan tapahtumien jälkeen.

Tarina seuraa InGenin tiedemiestä Maya Joshia, joka on jäänyt Isla Nublarille elokuvan hahmojen lähdettyä pois saarelta. Päähenkilön on selviydyttävä ja yritettävä paeta saarelta vältellen dinosauruksia ja muita vaaroja.

Haastattelun mukaan pelaaja ei palaa ainoastaan elokuvasarjan ensimmäisessä osassa nähtyihin paikkoihin, vaan pelissä nähdään myös täysin uusia ympäristöjä.

Uudet tapahtumapaikat antavat kehittäjille mahdollisuuden esittää pelissä paikkoja, joista elokuvissa vihjailtiin, muttei koskaan näytetty. Näitä ovat esimerkiksi kaukaiset rakennukset ja paikat, joissa saarella vierailijoiden oli tarkoitus yöpyä. Lisäksi osa elokuvista tutuista paikoista on muuttunut tarinan tapahtumien seurauksena.

Pelin kehitystiimi on tehnyt Universalin vastaavan tuottajan John Melchiorin mukaan tiivistä yhteistyötä sidosryhmien kanssa, pohtiakseen miltä saari näyttäisi elokuvan tapahtumien jälkeen.

Peli tulee sisältämään elokuvien faneille tutut alueet, kuten vierailukeskuksen ja T-Rexin aitauksen. Mukana on myös alueita, jotka eivät olleet osana saarella tapahtunutta kierrosta tai joille pääsyn saarelle saapunut myrsky esti.

– Mitä saaren asukkaat olisivat nähneet ja missä he olisivat yöpyneet, jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan? Siitä aloitamme. Yksi asia on varma – saari on yhtä tärkeä osa tarinaa kuin hahmot ja dinosaurukset, Melchior toteaa.

Pelissä tullaan myös haastattelun perusteella näkemään uusia hahmoja ja dinosauruksia. Näistä ei tosin vielä annettu lisätietoja.

Saber Interactiven Oliver Hollis-Leick sen sijaan avaa saaren tutkimista.

– Saari on täynnä erilaisia maastoja, joista monet ovat varsin haastavia. Pelaajan on joissakin tapauksissa käytettävä varovaisuutta,  ennakkosuunnittelua ja tarkistettava reitit etukäteen. Lisäksi pelaajan tulee liikkua ajoittain erittäin varovaisesti ympäristössä välttääkseen tiettyjen petojen huomion, Hollis-Leick kuvailee.

Pelin päähenkilö Maya Joshin suunnittelussa on pyritty realistisuuteen ja vältelty yliluonnollisen toimintasankarin kykyjä. Saaren haasteista selviämiseksi on Hollis-Leickin mukaan hyödynnettävä älykkyyden, sisukkuuden ja kärsivällisyyden yhdistelmää.

Melchior myöntää peliin kohdistuvat odotukset, sillä hänen mukaansa Jurassic Park on ”kaikkein toivotuin” peli Universalin tuotannossa.

Universal ja Saber eivät vielä ilmoittaneet Jurassic Park: Survivalille julkaisupäivää, mutta vahvistivat, että peli ei tule ilmestymään vielä tänä vuonna. Hirmuliskoseikkailu saapuu tulevaisuudessa PS5:lle, Xbox Series X/S:lle ja PC:lle.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa