Nintendo Switch on myynyt alle vuodessa enemmän kuin Wii U koko elinaikanaan

Nintendon Switch-konsoli on ohittanut edeltäjänsä kokonaismyynnit alle vuodessa.

1.2.2018 11:55

Nintendo Switch on ollut odotetusti valtava myynnillinen menestys ensimmäisen vuotensa aikana.

Viime maaliskuussa markkinoille saapunut Switch-konsoli on jo nyt ohittanut edeltäjänsä Wii U:n kokonaismyyntiluvuissa. Nintendon viimeisimmän tulosjulkistuksen mukaan konsolia on myyty 14,8 miljoonaa kappaletta noin kymmenessä kuukaudessa. Wii U.ta ehdittiin myydä maailmanlaajuisesti vain 13,5 miljoonaa kappaletta konsolin viisivuotisen elinkaaren aikana.

Joulusesongin kattava edellinen vuosineljännes oli Switch-myyntien kulta-aikaa. Konsolia myytiin kolmikuukausijakson aikana  7,23 miljonaa kappaletta. Myyntitulos johti myös taloudelliseen menestykseen, sillä yhtiö takoi 116,5 miljardin jenin, eli n. 860 miljoonan euron, tuloksen. Kyseessä oli Nintendon tuottoisin vuosineljännes sitten vuoden 2009, jolloin Wii-konsoli hallitsi konsolimyyntejä.

Pelirintamalla Switchin suosituin julkaisu on ollut Super Mario Odyssey, jota on myyty 9 miljoonaa kappaletta. Myös Mario Kart 8 Deluxe ja The Legend of Zelda: Breath of the Wild ovat menestyneet mallikkaasti 7,3 ja 6,7 miljoonan kappaleen myyntiluvuillaan.

Läähde: VG247

Lisää luettavaa